NHL

Kimmo Timosen entinen NHL-joukkuetoveri on kuollut 48-vuotiaana

Julkaistu:

NHL
Nashville Predatorsin ikoni Greg Johnson kuoli sunnuntaina Detroitissa.
Nashville Predatorsin seurahistorian ensimmäiset seitsemän kautta joukkueessa pelannut kanadalaishyökkääjä Greg Johnson kuoli sunnuntaina Detroitissa 48-vuotiaana, kertoo Nashville Post -lehti. Kuolinsyytä ei vielä tiedetä.

Johnson varattiin vuoden 1989 NHL:n varaustilaisuuden toisella kierroksella Philadelphia Flyersiin. Ennen siirtymistään Nashville Predatorsiin vuonna 1998 Johnson pelasi Detroit Red Wingsissä, Pittsburgh Penguinsissa ja Chicago Blackhawksissa.

Nashvillen seurahistorian avauskaudella Johnson otti joukkueen ensimmäisen aloituksen ja oli jäällä, kun Predators teki avausmaalinsa NHL:ssä.

Johnsonista tuli myöhemmin Predatorsin kapteeni, ja hän kipparoi joukkuetta neljän kauden ajan 2001–06.

Johnson pelasi Nashvillessa kahdeksan kautta yhdessä Kimmo Timosen kanssa. Kun Johnson siirtyi Detroit Red Wingsiin, Timonen peri kapteenin tehtävät häneltä.

Johnson johtaa yhä joukkueen kaikkien aikojen tilastoissa alivoimamaaleja (11) ja alivoimapisteitä (17). Hän on myös Predatorsin seurahistorian 12. tehokkain pelaaja 238 (93+145) tehopisteellään.

Johnsonin NHL-ura päättyi vuonna 2006 kesken Detroit Red Wingsin harjoituskauden, kun hänellä havaittiin perinnöllinen sydänsairaus.

Greg Johnson pelasi urallaan 785 NHL-ottelua ja teki 369 (145+224) tehopistettä. Viimeiset NHL-ottelunsa hän pelasi pudotuspeleissä keväällä 2006 Predatorsin paidassa.

Juttua päivitetty 10.7. klo 19.22. Korjattu Johnsonin tehopisteet oikeaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt