NHL

Suomalainen huippulupaus rikkoo NHL-seuran kunto- ja voimaennätyksiä – valmentaja ylistää: ”Hän on geneettisesti erittäin lahjakas”

Julkaistu:

NHL
Perusteellisena harjoittelijana tunnettu Kasper Björkqvist yrittää murtautua NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin kokoonpanoon.
Jääkiekkoilija Kasper Björkqvist valmistautuu Pohjois-Amerikassa yritykseen vallata paikka NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin kokoonpanosta.

Espoolaishyökkääjä vietti viimeiset kolme kautta yliopistosarja NCAA:ssa. Hän oli Providence Collegen kantavia voimia eritoten viimeisen kahden kauden ajan.

Pittsburghilainen uutissivusto DK Pittsburgh Sports tutusti Penguinsin uuden tulokkaan treeniarkeen. Suomalainen on tehnyt suuren vaikutuksen Penguinsin seurapomoon Bill Gueriniin.

– Hän on malliyksilö. Hän on rikkonut melkein jokaisen voima- ja kuntoennätyksen, mitä meillä täällä isossa seurassa on, Guerin kertoi sivustolle.

Sivusto haastatteli myös Björkqvistin kuntovalmentajaa Yunus Barisikia. Barisik on jääkiekon oheisharjoitteluun erikoistunut fysiikkavalmentaja. Barisik toimi Bluesin juniorien fysiikkavalmentajana silloin kun Björkqvist pelasi joukkueessa. Nykyisin hänellä on oma alaan erikoistunut yrityksensä.


Barisik kehuu, että Björkqvist, 21, on geneettisesti erittäin lahjakas, jolle kertyy voimaa ja lihasta paljon muita helpommin. Lisäksi suomalaispelaaja saa kiitosta tekniikastaan ja ahkeruudestaan.

– Hän on yksi kilpailuhenkisimmistä tyypeistä, jonka tiedän. Hän haluaa voittaa jokaisen mahdollisen asian, oli kyse sitten voimaharjoittelusta salilla, sprinttijuoksusta tai kuntoharjoitteesta, Barisik sanoo sivustolle.

Fysiikkavalmentaja kertoo, etteivät Pittsburghin väen ylistykset yllätä. Hän on nähnyt kehityksen läheltä sen jälkeen, kun yhteistyö alkoi vuonna 2015.

– Kun aloitimme, hän pystyi tekemään rinnallevedon viisi kertaa 50 kilon painoilla. Aloitimme pienillä painoilla, koska hän ei ollut aiemmin nostanut juurikaan painoja. Meidän piti varmistaa, että hänen tekniikkansa olisi kunnossa isompia painoja varten. Viime kesänä hän veti 125 kiloa. Se on ihan huimaa kehitystä parissa kesässä.Barisikin kesärutiiniin kuuluu harjoittelua monipuolisesti voimatreenistä nopeus- ja ketteryysharjoitteisiin.

– Ihmiset kuvittelevat ennätyslukemat kuullessaan että hän on aina ollut tällainen. Se on väärä mielikuva, sillä hän ei ollut aluksi kovin vahva. Se kertoo, millainen urheilija hän on. Kehitys on tullut kovan työn kautta.

Hyökkääjä Björkqvist oli Pittsburghin toisen kierroksen varaus vuonna 2016. Espoolaisen jääkiekkokoulun kasvatti voitti Pikkuleijonien mukana MM-kultaa samana vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt