Joel Armia ja Artturi Lehkonen välimieskäsittelyyn NHL:ssä – yli 40 pelaajan listalla on myös tuore Stanley Cup-voittaja - NHL - Ilta-Sanomat

Joel Armia ja Artturi Lehkonen välimieskäsittelyyn NHL:ssä – yli 40 pelaajan listalla on myös tuore Stanley Cup-voittaja

Montrealin Artturi Lehkonen (vas.), Joel Armia ja kapteeni Shea Weber (oik.) odottamassa kiekon putoamista jäähän.

Julkaistu: 6.7.2019 11:55

Montreal Canadiensin Artturi Lehkosen ja Joel Armian sopimusneuvottelut ovat edenneet välimieskäsittelyyn.

Montreal Canadiensin suomalaispelaajien Artturi Lehkosen ja Joel Armian jatkosopimusneuvottelut ovat siirtyneet välimieskäsittelyyn.

Kumpikaan suomalaishyökkääjä ei ole päässyt yhteisymmärrykseen Canadiensin kanssa uudesta jatkosopimuksesta.

Lehkonen on edustanut Canadiensia viimeiset kolme kautta. Armia siirtyi seuraan viime kaudeksi. Ennen sitä hän pelasi Winnipeg Jetsissä ja Buffalo Sabresissa.

Välimieskäsittely toimii siten, että puolueeton henkilö kuuntelee seuran ja pelaajan omat näkemykset tulevasta sopimuksesta. Kuulemiset järjestetään 20. heinäkuuta ja 4. elokuuta välisenä aikana.

Lopulta välimiehenä toimiva henkilö tekee oman sopimusehdotuksensa. Jos seura päättää hylätä välimieskäsittelyssä tehdyn sopimusehdotuksen, pelaajasta tulee silloin rajoittamaton vapaa agentti. Näin ollen pelaaja on vapaa tekemään uuden sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on tiedottanut yhteensä 40 pelaajan hakeutuneen välimieskäsittelyyn tänä kesänä.

Tunnetuimmat välimieskäsittelyn kautta jatkosopimusta hakevat pelaajat ovat St. Louis Bluesille Stanley Cupin torjunut maalivahti Jordan Binnington ja New York Rangersiin kesäkuussa Winnipeg Jetsistä siirtynyt puolustaja Jacob Trouba.