NHL-tähti Rasmus Ristolaiselle 120 000 euron jättisakot – hurjasteli luksus-Mersullaan Turun keskustassa

Turkulainen NHL-tähti ajoi tuplasti sallittua nopeutta.

Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen sai jättisakot.

4.7.2019 20:02

Turkulainen NHL-tähti Rasmus Ristolainen on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Ristolainen, 24, ajoi 3. toukokuuta 81 kilometrin tuntivauhtia Turun keskustassa Linnankadulla, jossa nopeusrajoitus on 40 km/h. Teko tapahtui perjantai-iltapäivällä, jolloin alueella oli runsaasti ajoneuvo- ja kevyttä liikennettä. Ylinopeutta Ristolainen ajoi Mercedes-Benz G 500 -maastoautolla.

Kyseessä oli ohitustilanne, joka tapahtui kaksikaistaisella suoralla tieosuudella. Ristolaisen mukaan kysymys oli lyhytkestoisesta ylinopeudesta, eikä vastanäyttöä muusta esitetty käsittelyssä.

Ristolainen tunnusti menetelleensä teonkuvauksen mukaisesti. Hän tunnusti syyllistyneensä tekoon huolimattomuudesta mutta kiisti tahallisuuden ja törkeän huolimattomuuden.

Ristolainen antoi käsittelyssä selvityksen autonsa turvavarusteista, mutta käräjäoikeuden mukaan se ei antanut aihetta arvioida teosta aiheutunutta vaaraa olennaisesti pienemmäksi.

Käräjäoikeus katsoi, että teko oli ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle, ja siksi se katsottiin törkeäksi.

Ristolainen tuomittiin 40 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan yhteensä 120 680 euroa.

Syyttäjä vaati myös vähintään kolmen kuukauden mittaista ajokieltoa. 1.6.2019 voimaan tulleen ajokorttilain pykälän 64 mukaisesti toimivalta ajokieltoasioissa on siirtynyt poliisille, ja ratkaisu ajokieltoasiasta tulee myöhemmin.

Ristolainen hurjasteli jättisakkonsa tällaisella Mercedes-Benz G 500 -maastoautolla. Arkistokuva.

Puolustajana pelaava Ristolainen on TPS:n kasvatti, joka siirtyi taalajäille Buffalo Sabresiin kaudeksi 2013–14. Hän oli seuran ensimmäisen kierroksen varaus vuonna 2013. Ristolainen teki seuran kanssa vuonna 2016 kuuden vuoden jatkosopimuksen, joka takaa hänelle noin 4,8 miljoonaa euroa kaudessa. Buffalo on jäänyt ulos NHL:n pudotuspeleistä nyt kahdeksana kautena peräkkäin.

IS tavoitti Ristolainen torstaina puhelimitse, mutta hän ei halunnut kommentoida sakkoja millään tavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?