NHL

Lisätietoja Sebastian Ahon sopimussopan kulisseista – Montreal halusi ensin tavoitella Tampa Bayn tähtisentteriä?

Julkaistu:

NHL
The Athleticin mukaan Aho oli Montrealin kakkosvaihtoehto.
Sebastian Ahon ympärillä on kuohunut tällä viikolla.

Suomalaishyökkääjän sopimusneuvottelut Carolina Hurricanesin kanssa kokivat yllätyskäänteen, kun Montreal Canadiens teki Aholle niin kutsutun ”offer sheetin”.

The Athletic kertoo artikkelissaan, että Montreal harkitsi ensin offer sheetin tekemistä Tampa Bay Lightningin Brayden Pointille.

Offer sheet on tarjous, jonka mikä tahansa joukkue voi tehdä rajoitetulle vapaalle pelaajalle.

Jos sellainen tehdään, ja kuten Ahon tapauksessa, pelaaja allekirjoittaa sen, pelaajan vanhalla seuralla on viikko aikaa vastata tarjoukseen.

Tarjoukseen vastaaminen tarkoittaa, että vanha seura kiinnittää pelaajan samalla sopimuksella, jonka tämä on allekirjoittanut offer sheetin tehneen joukkueen kanssa.

Point ja Aho ovat kovan profiilin nuoria keskushyökkääjiä, joten on loogista, että Montreal oli kiinnostunut molemmista.

Sivusto kertoo, että Pointilla on sama agentti, kuin Aholla, Gerry Johannson.

Johannsonilla arvioidaan olleen iso rooli Ahon rahakkaaseen sopimukseen johtaneissa käänteissä. Carolinan seurajohto uskoo, että agentti junaili koko offer sheet -saagan.
The Athletic arvioi, että Montreal kääntyi lopulta Ahon puoleen, koska sillä tarjouksella oli parempi mahdollisuus mennä läpi.

Point pelaa NHL:n viime kauden runkosarjan ylivoimaisen voittajajoukkueen ykkösketjussa, laidallaan liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Nikita Kutsherov.

Lisäksi hän on itse sanonut haluavansa jäädä Tampaan, ja joukkueella on palkkakaton alla riittävästi tilaa kanadalaisen kiinnittämiseen.

Näistä lähtökohdista johtuen Montrealilla ei ollut suurta todennäköisyyttä saada Pointia itselleen, joten he kääntyivät Ahon puoleen, pohjoisamerikkalainen sivusto spekuloi.

Ahon vanha seura Carolina on kuitenkin ilmoittanut vastaavansa Montrealin tarjoukseen, joten Aho on jäämässä Carolinaan.

Ahon sopimus on viiden vuoden mittainen ja arvoltaan 42,3 miljoonaa dollaria (37,4 miljoonaa euroa). Oululaisen keskimääräiseksi vuosipalkaksi tulee 8,5 miljoonaa dollaria, eli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt