NHL

Kolme tähteä jätti Jarmo Kekäläisen Columbuksen – seuraan jäänyt NHL-hyökkääjä synkkänä: ”Tätä on vaikea niellä”

Julkaistu:

NHL
Kolme tähtipelaajaa jätti GM Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin. Seuran kapteeni kertoo nyt The Athleticille synkistä tunnelmista.
Ovi on käynyt tiuhaan ulos suomalaisen GM:n Jarmo Kekäläisen joukkueessa Columbus Blue Jacketsissa, sillä seuran on maanantain jälkeen jättänyt kolme tähtipelaajaa.

Venäläinen ykköshyökkääjä Artemi Panarin lähti New York Rangersiin, ykkösmaalivahti Sergei Bobrovski häipyi huippusopimuksella Floridaan ja kanadalainen tähtiluokan keskushyökkääjä Matt Duchene siirtyi Nashvilleen.

Siirrot tummensivat seurakaveri Nick Folignon aatokset.

– Ystävänä olen iloinen heidän puolestaan, koska he ovat nyt siellä missä haluavat olla. Entä olenko pettynyt joukkuekaverina? Kyllä, täytyy sanoa, että olen pettynyt, mutta tähän liittyy paljon asioita, kuten joukkueemme taso. Tätä on vaikea niellä, Foligno sanoo pohjoisamerikkalaiselle urheilulehdelle The Athleticille.
Huipputaitavan Panarinin lähtö jätti karsean loven (viime kaudella 28+58=87) joukkueen hyökkäystehoihin. Venäläistähteä taivuteltiin jäämään Columbukseen, mutta tämä valitsi suurkaupungin valot ja New Yorkin.

– Artemi soitti minulle kirjaimellisesti kymmenen minuuttia sen jälkeen kun oli allekirjoittanut sopimuksen, Columbuksen pelaaja Cam Atkinson kertoi The Athleticille.

Siirtojen taustalla on päivämääräraja 1. heinäkuuta, joka päästi NHL-seurat palkkaamaan sopimuksettomia pelaajia.

The Athleticin mukaan Columbus jyrättiin neuvotteluissa tasaiseksi. Seura tarjosi Bobrovskille ja Panarinille parempia sopimuksia kuin mitä kaksikko sai Floridasta ja New York Rangersista, mutta sekään ei riittänyt.

Tulopuolella ensi kaudeksi on ruotsalaishyökkääjä Gustav Nyquist (62 ottelua 16+33=49, edellisellä kaudella 82 ottelua 21+19=40). Lisäksi suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo sai vuoden jatkosopimuksen.
Folignon pettymys saa ilmaa alleen viime kevään tapahtumista, kun Columbus pudotti yllättäen jatkosta NHL:n runkosarjan ylivoimaisen ykkösen Tampa Bayn.

Sensaatiota edelsivät Kekäläisen kuumat peliliikkeet helmikuussa. Ensinnäkin suomalaispomo jätti kauppaamatta NHL:n halutuimmaksi maalivahdiksi kutsutun Bobrovskin ja Panarinin, jotka nyt molemmat jättivät seuran.

Lisäksi Kekäläinen löi lisää puita kamiinaan hankkimalla tukun pelaajia, joista nimekkäimmät olivat Ryan Dzingel ja Matt Duchene, joka siis liukeni Nashvilleen.

– Loppujen lopuksi sitä haluaa (joukkueeseen) kavereita, jotka haluavat voittaa. Nämä lähteneet haluavat voittaa muualla. Odotamme innolla, että voimme osoittaa heidän käsityksensä vääräksi, Foligno pehmentelee The Athleticille tunnelmiaan.

Columbuksen kausi päättyi lopulta pudotuspelien toisella kierroksella Tuukka Raskin tähdittämää Boston Bruinsia vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt