NHL

Kova väite Sebastian Ahon neuvotteluista: NHL-seura tarjoaa surkeaa sopimusta!

Julkaistu:

nhl
Sebastian Aho neuvottelee uudesta sopimuksesta.
Yksi NHL:n kesän kiinnostavimmista rajoitetuista vapaista agenteista on Carolina Hurricanesin Sebastian Aho.

Ahon tulokassopimus Canesin kanssa päättyy, ja osapuolet neuvottelevat nyt jatkosopimuksesta.

Sportsnetin toimittaja John Shannon väitti Edmonton Oilersiin keskittyvässä radio-ohjelmassa kuulleensa, että seura on toistaiseksi valmis vaatimattomaan sopimukseen: kahdeksanvuotinen eli maksimipituinen sopimus kuuden miljoonan dollarin keskipalkalla.

– Se ei muuten ole saman vertaa kuin (Patrick) Marleaun palkka (6,25 miljoonaa dollaria) ensi kaudella, Shannon huomautti viitaten konkarihyökkääjään, jonka Hurricanes hankki Torontosta.

Diili olisi nykymarkkinoihin nähden seuran kannalta hyvin edullinen eli Ahon kannalta huono tai oikeastaan suorastaan surkea sopimus. Suomalaissentteriä pidetään huomattavasti arvokkaampana pelaajana.

Yksi viime aikojen kohutuimpia sopimuksia on ollut Kevin Hayesin sopimus. Philadelphia Flyers kiinnitti 27-vuotiaan keskushyökkääjän 7-vuotisella sopimuksella ja yli seitsemän miljoonan dollarin keskipalkalla. Hayes on tehnyt uransa parhaalla NHL-kaudella 49 pistettä.

Carolinan johtavan hyökkääjän Ahon, 21, saldo päättyneellä kaudella oli 30+53=83 pistettä 82 runkosarjaottelussa ja 12 (5+7) pistettä 15 pudotuspeliottelussa.

NHL:n siirtomarkkinat avautuvat 1. heinäkuuta. Silloin myös muut seurat voivat tarjota sopimusta Aholle, joka on RFA eli rajoitettu vapaa agentti. Jos Aho hyväksyisi jonkun muun seuran tarjouksen, on Hurricanesilla oikeus pitää suomalainen samoilla ehdoilla. Jos se päästää Ahon pois, seura saa korvauksena varausvuoroja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt