NHL

Tällainen joukkue on Kaapo Kakon varannut New York Rangers – asiantuntija odottaa kesän ratkaisua vesi kielellä: ”Todella mielenkiintoinen”

Julkaistu:

NHL
New York Rangers on valinnan edessä. Se voi rakentaa menestystä pitkällä tähtäimelle tai pyrkiä realisoimaan potentiaalinsa heti.
Kaapo Kakko matkusti varaustilaisuuden jälkeen New Yorkiin, jossa osallistuu hänet varanneen Rangersin nuorten lupausten kehitysleirille.

Rangersin kokoonpano näyttää tämänhetkisiä sopimuspelaajia tarkasteltaessa melko nuorelta, mutta se voi muuttua ennen kauden alkua vielä paljonkin. Seuraavat viikot kertovat paljon siitä, mihin suuntaan Rangers kesällä lähtee.

Seura voisi alkaa rakentaa nuorten pelaajiensa varaan pitkällä tähtäimellä ja vaihtaa kokeneita pelaajiaan vaikkapa varausvuoroihin.

Usein Rangers on toiminut toisin. Se saattaa myös pyrkiä hankkimaan lisää kokemusta ja asettaa pudotuspelipaikan tavoitteekseen heti tällä kaudella.

Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen odottaa Rangersin peliliikkeitä suurella mielenkiinnolla.

– Muutoksia tulee varmasti. NY Rangers on seura, jonne on aina hamstrattu pelaajia, ja he ovat pyrkineet pärjäämään heti. Heillä on valmentaja, joka osaa kehittää nuoria pelaajia, mutta riittääkö seurassa nytkään maltti pitkäjänteiseen kehitystyöhön? Lehkonen pohtii.

– Tämä kauppa-aika on Rangersin kannalta todella mielenkiintoinen. Joko kokemusta lähtee tai sitten toisinpäin.

Rangers on tähän mennessä vienyt kesällä maaliin yhden pelaajakaupan, jossa Winnipeg Jetsin puolustaja Jacob Trouba siirtyi New Yorkiin ensimmäisen kierroksen varausvuoroa ja puolustaja Neal Pionkia vastaan.


Jos tästä liikkeestä pitäisi päätellä jotakin, niin siinä Rangers selvästi vahvisti joukkuettaan varausvuoroa vastaan. Tällöin helppo päätelmä olisi, että seura pyrkii pudotuspelijoukkueeksi jo ensi kaudella niin kutsutun ”tankkaamisen”, eli hyvän varausvuoron tavoittelun sijaan.

Tällainen strategia myös vastaisi Lehkosen käsitystä Rangersista organisaationa.

– Rangers ei ole perinteisesti joukkue, joka rakentaa pitkällä tähtäimellä.

Joukkueessa on potentiaalia

Rangersin pelaajarungossa on potentiaalia. Joukkueessa on hyviä pelaajia, joista voisi muutamalla onnistuneella lisäyksellä saada kilpailukykyisen joukkueen.

Kevin Shattenkirkin johtama puolustus on melko kokenut ja Trouban lisäyksen jälkeen suhteellisen nimekäs. Hyökkäysosasto on melko nuori ja kaipaisi vahvistusta muutamasta kovasta nimestä huolimatta.


– Sentteri Mika Zibanejad on loistava pelaaja. Kiinnostaa nähdä, mitä esimerkiksi Chris Kreiderille tehdään. Pidetäänkö mukana vai siirretäänkö muualle?

Zibanejad on myös näillä näkymin Kakon lisäksi joukkueen ainoa suomen kielen taitoinen pelaaja. Ruotsalaispelaajalla on suomalainen äiti, ja Rangersin päävalmentaja David Quinn sanoi NHL:n verkkosivuilla, että Zibanejad on luvannut verestää kielitaitoaan.

Hyökkäyksessä on jonkin verran nuorta potentiaalia. Esimerkiksi ruotsalainen Lias Andersson, tshekkiläinen Filip Chytil ja kanadalainen Brett Howden ovat pelaajia, joilta odotetaan seuraavaa askelta kohti lopullista läpimurtoa.

Joukkueen maalivahtitilanne on kiinnostava. Valittava siirtostrategia vaikuttanee Ruotsalaisen Henrik Lundqvistin, 37, ja TPS:sta tutun venäläisen Aleksandr Georgijevin, 23, keskinäiseen peluutukseen.

– Lundqvist ei tuosta enää nuorene. Bostonissa toimi viime kaudella hyvin, kun Tuukka Raskin taakkaa vähennettiin. Kiva nähdä, kasvaako Georgijevin vastuu entisestään, Lehkonen pyörittelee.

Kakko saanee mahdollisuuden NHL:ssä

Kakon asema joukkueessa on vielä arvoitus. Lehkonen on kuitenkin vakuuttunut siitä, että turkulainen saa mahdollisuutensa Rangersissa jo ensi kaudella.

– Kakon fysiikka on jo niin hyvällä tasolla, että häntä kokeillaan varmasti ainakin se yhdeksän peliä. Sen jälkeen siinä on sitten kaikenlaista politiikkaa, kun kymmenen ottelun jälkeen tulokassopimuksesta sulaa ensimmäinen vuosi.

Lehkonen muistuttaa, että kuohunta Kakon ympärillä jatkuu varmasti rajuna läpi vuoden.

– MM-kisoissa Kaapo näki jo, millaista se sirkus on. Nyt se on päällä jatkuvasti koko vuoden. Etenkin kun tässä on tällainen median rakastama taistelupari Jack Hughesin kanssa. Esimerkiksi Crosby ja Ovetshkin, McDavid ja Eichel tai Laine ja Matthews ovat aiemmin olleet tällaisia.


Rangers on niin kutsuttu Original six -joukkue. Sellaiseksi kutsutaan kuutta NHL-joukkuetta, jotka muodostivat liigan ennen vuoden 1967 laajennusta. Kiinnostus ja kaikenlainen hulina on kaikkien näiden joukkueiden ympärillä erityisen suurta.

Heikosti pelannut Rangers jäi viime kaudella 20 pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Jos se aikoo menestyä jo ensi kaudella, joukkuetta on vahvistettava paljon. Muutaman viikon päästä tiedämme enemmän siitä, mitä Rangers aikoo tehdä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt