Lassi Thomson varattiin NHL:ään Kaapo Kakon jälkeen seuraavana suomalaisena – asiantuntija kertoo, millainen yllättäjä on - NHL - Ilta-Sanomat

Lassi Thomson varattiin NHL:ään Kaapo Kakon jälkeen seuraavana suomalaisena – asiantuntija kertoo, millainen yllättäjä on

Ilveksen kasvatti Lassi Thomson on jatkossa Ottawa Senatorsin mies.

Julkaistu: 23.6.2019 12:15

Ottawa Senators varasi suomalaisen puolustajan Lassi Thomsonin ensimmäisellä kierroksella.

Tampereen Ilveksen kasvatti Lassi Thomson yllättyi aidosti NHL:n varaustilaisuudessa, kun Ottawa Senators ilmoitti varanneensa hänet ensimmäisen kierroksen 19. pelaajana.

Puolustaja Thomsonia, 18, aiemmin suomalaispelaajista oli varattu vain tuore maailmanmestari Kaapo Kakko, jonka New York Rangers valitsi koko tilaisuuden toisena.

– Ei oikeastaan ollut mitään tietoa, että Ottawa olisi ollut kiinnostunut. Vähän tuli tyhjä olo, kun kuulin oman nimeni. Piti oikein miettiä, että tuliko se nimi oikeasti sieltä. Ihan huikea fiilis, Thomson kertoi Ilta-Sanomille varaustilaisuudessa Vancouverissa.

Ottawa valitsi Lassi Thomsonin ensimmäisen kierroksen 19. pelaajana.

Thomsonin nimi ei ole Kakon tavoin ollut kaikkien suomalaisten kiekkofanien huulilla jo pitkään. Yksi syy tähän on se, että hän pelasi viime kauden WHL-juniorisarjassa Kanadassa.

Kelowna Rocketsia edustanut Thomson viimeisteli 63:ssa ottelussa peräti 17 maalia. Painavalla laukauksella syntyneet osumat herättivät Ottawan huomion, kuten myös se, että Thomson pelaa oikea käsi alhaalla.

Seuran muut puolustajalupaukset Thomas Chabot ja Erik Brännström ovat niin sanottuja leftejä.

– 17 maalia on puolustajalle paljon. Pidämme myös hänen luistelu- ja syöttötaidostaan sekä hänen kyvystään osallistua hyökkäyspeliin, Ottawan GM:n Pierre Dorion sanoi Sportsnetin mukaan.

Telian ja Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen korostaa myös Thomsonin kovaa laukausta ja luistelutaitoa. Lehkonen kehuu lisäksi Thomsonin puolustuspelitaitoja. 182-senttinen ja 86-kiloinen puolustaja pärjää myös kaukalon omassa päässä.

– Thomsonin kamppailuvalmius on hyvä. Hän ymmärtää hyvin puolustamisen, eli ei niin sanotusti vuoda. Thomson on erittäin sitkeä yrittämään! Lehkonen sanoo.

Lassi Thomson myönsi yllättyneensä aikaisesta varauksestaan.

Ottawassa ei ole vielä päätetty, missä Thomson pelaa tulevalla kaudella. Hän saattaa palata Kelownaan toiseksi vuodeksi, mennä AHL:ään farmiseura Bellevilleen tai sitten SM-liigaan Ilvekseen.

Lehkonen arvelee, että tamperelaiset kiekkofanit pääsevät vielä ihastelemaan Thomsonin otteita, mutta hänen paluunsa kotimaahan tuskin venyy pitkäksi.

– Uskoisin, että liiga on hyvä seuraava etappi. Pidän lähes varmana, että Thomsonista tulee NHL-pelaaja, jos vain hän pysyy terveenä, Lehkonen sanoo.

  • Katso alla oleva video Thomsonista NHL:n varaustilaisuudesta

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?