Patrik Laine paljasti, mitä inhoaa Suomen kesässä – näpäytti samalla kriitikoitaan: ”En itse ajattele niin” - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laine paljasti, mitä inhoaa Suomen kesässä – näpäytti samalla kriitikoitaan: ”En itse ajattele niin”

Uutta pelaajasopimusta odottava Patrik Laine on parikymppiseksi mieheksi kärsivällinen. Suomen kesässä treenataan, golfataan ja hengaillaan – mutta kalavehkeisiin ei kosketa.

Patrik Laine pelaa kotimaassa mielellään golfia.­

23.6.2019 8:14

Huhtikuussa 21 vuotta täyttäneen Patrik Laineen ura jääkiekkoilijana on vielä alkutaipaleellaan, mutta saavutukset ovat jo nyt kovia.

Muutaman vuoden aikana hän on vakuuttanut kiekkomaailman niin nuorten kuin aikuisten MM-kisoissa, Tapparan paidassa SM-liigassa kuin myös Winnipeg Jetsin riveissä NHL:ssä.

Aina ei voi kuitenkaan onnistua. Jetsin kausi päättyi jo pian huhtikuun puolivälin jälkeen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, joten nyt Pate on ollut poissa kustannuspaikaltaan runsaat kaksi kuukautta.

Tamperelainen maalinsylkijä tahtoisi tietysti viettää enemmän laatuaikaa laukaisusektorilla taalakaukaloissa. Nyt nuorukaisen on ollut pakko sopeutua pitkään kesälomaan.

Se vaatii kärsivällisyyttä – etenkin kun sopimus Winnipegin kanssa on katkolla. Jatko on avoin, mutta Laine vakuuttaa, ettei stressaa turhia tulevaisuudestaan.

Koska kiekkoilija ei oikein voi vaikuttaa omiin neuvotteluihinsa, on parempikin ottaa rennosti. Paineita Laine ei ota edes kesän vietosta.

– Ei tässä mitään unelmakesää tavoitella. Kunhan saan huilattua, vietettyä aikaa perheen ja kavereiden kanssa ja treenailtua siinä samalla. Ei sen kummempaa, Laine kertoo IS:lle.

Patrik Laine sanoo vihaavansa kalastusta.­

Nyt olisi ollut aikaa järjestää vaikka tietynlaisia perhejuhlia, mutta Laine on kärsivällinen myös avioitumisen suhteen.

– Juu, kesähäitä ei ole vielä tiedossa. Jotain pientä reissua varmaan tyttöystävän kanssa tehdään.

– Isovanhemmilla on kesämökki Keski-Suomessa, joten siellä tulee varmaan käytyä. Sen ihmeellisempiä suunnitelmia ei ole, rentoudutaan vaan.

Keskikesän juhlistakaan ei ole odotettavissa mitään suurta spektaakkelia.

– Juhannuksena touhutaan varmaan jotain sukulaisten kanssa. Mitään varsinaisia traditioita meillä ei ole.

Oleellista on, että tärkeimmät kuvaannolliset ”madot” – uusi sopimus ja tyttöystävä – ovat koukussa. Kirjaimellisesti ottaen Laine ei aio syöttiä omin sormin koukkuun laittaa.

– Minun kesääni kalastus ei kuulu. Mä vihaan kalastusta, Laine paljastaa.

Patrik Laine on jo vuosien ajan panostanut kesäharjoitteluun.­

Todellinen kesäloma kesti Jetsin putoamisen jälkeen vain parisen viikkoa, sillä pian vapun jälkeen alkoi ankara treenaaminen ensi kauteen.

Laine harjoittelee säännöllisesti kaksi kertaa joka päivä paitsi keskiviikkoisin.

– Olen jo nyt paremmassa kunnossa kuin viime kesän lopussa. Kunto- ja voimatasot ovat hyvät, ja vielä on pitkä kesä aikaa parantaa. Hyvältä näyttää, Laine vakuuttaa.

Mitään erityistä muutosta harjoitteluun ei ole tehty.

– Nopeutta voi olla aina enemmän, joten sitä on tarkoitus hankkia. Totta kai pyritään parantamaan kaikkia muitakin osa-alueita.

Yhdenlaista harjoittelua tai ainakin lisäliikuntaa Laineelle tarjoaa golfin peluu. Swingi ja lämäri eivät lyönteinä ole ehkä ihan yksi yhteen, mutta kaksi vuotta golfpallon perässä on maistunut.

– Golfkentällä saa pitää hauskaa, yhden kerran hole in onenkin lyönyt Laine sanoo.

Laine lyttää arvostelijansa

Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Patrik Laine iski 36 maalia, toisella jo 44, mutta kolmannella ”vain” 30.

Tilastot kertovat taantumisesta, mutta Laine on vahvasti toista mieltä. Hän katsoo kehittyneensä – vaikka lätkää seuraava kansa ajattelisi mitä.

– Vaikka Suomessa puhutaan, että mulla oli paska kausi, niin itse en ajattele niin. Mulle tärkeintä on olla parempi pelaaja kuin edellisen kauden päättyessä. Otan mieluummin sen kuin että olisin pysynyt samanlaisena pelaajana ja tehnyt vaikka muutaman maalin enemmän.

– Itse en noista numeroista niin välitä. Mutta silti 30 maalia ja 50 pinnaa on aika hyvin 20-vuotiaalle. Kunhan vaan kehittyy joka vuosi.

Arvostelijat saavatkin Laineelta sapiskaa.

– Kausi oli hyvä, vaikka totta kai ihmiset katsovat täällä pelkästään Tulosruudusta ja teksti-tv:stä, ettei tullut pinnoja tänään. Sitä kautta on helppo arvostella, mutta monikaan arvostelijoista ei ole nähnyt yhtään peliäni.

Patrik Laine katsoo kehittyneensä pelaajana.­

Laine ei usko, että tilastollisesti heikompi kausi vaikeuttaisi sopimusneuvotteluja. Hän uskoo aiempien näyttöjen yhä painavan vaa’assa.

– Kukaan ei tule kuitenkaan ottamaan multa pois saavutuksiani, Laine korostaa.

– Mutta katsotaan nyt, mitä tulee, kun ensi kausi alkaa. Vaihtoehtoja on paljon, enkä ryhdy asialla nyt spekuloimaan.

Jatko Winnipegissä sopisi Laineelle.

– Eihän siellä hirveästi tekemistä ole, mutta fanit ovat intohimoisia ja homma toimii.

Samalla Laine tietää, että kesän jälkeen osoite voi olla toinen.

– Puhelin voi soida milloin tahansa, mutten pelkää mitään. Jos kaupataan, niin sitten kaupataan – tämä on bisnestä kuitenkin. Jos tuollaisia ryhtyy ajattelemaan, niin tulee pitkä kesä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?