Nämä suomalaiset puolustajalupaukset kruunasivat NHL:n ykköskierroksen – ”Tuliko se nimi oikeasti sieltä” - NHL - Ilta-Sanomat

Nämä suomalaiset puolustajalupaukset kruunasivat NHL:n ykköskierroksen – ”Tuliko se nimi oikeasti sieltä”

NHL:n varaustilaisuuden ykköskierros oli suomalaisittain vahva.

Ottawa Senators varasi ensimmäisellä kierroksella suomalaisen puolustajalupauksen Lassi Thomsonin.­

22.6.2019 6:48

Kaapo Kakko ei jäänyt NHL:n varaustilaisuuden ykköskierroksen ainoaksi suomalaisvaraukseksi. Kakon lisäksi Rogers Arenan lavalla varhain lauantaiaamuna huudettiin puolustajalupausten Lassi Thomsonin ja Ville Heinolan nimet.

Puolustajat menivät peräkkäisillä vuoroilla kanadalaisiin NHL-seuroihin. Ensin Thomson numerolla 19 Ottawa Senatorsiin ja heti perään Heinola 20. vuorolla Winnipeg Jetsiin.

Kanadan junioriliiga WHL:ssä viime kaudella pelannut Thomson ei peitellyt onnellisuuttaan varauksen jälkeen. Tamperelaislähtöinen puolustaja oli aidosti hämmästynyt, että Senators huusi hänen nimensä 19. vuorolla.

– Ei oikeastaan ollut mitään tietoa, että Ottawa olisi ollut kiinnostunut. Vähän tuli tyhjä olo, kun kuulin oman nimeni. Piti oikein miettiä, että tuliko se nimi oikeasti sieltä. Ihan huikea fiilis, Thomson myhäili.

Thomson myönsi suoraan, että varaustilaisuus jännitti ja pyöri jatkuvasti mielessä koko perjantain ajan.

– Ei pystynyt koko päivänä pysymään paikoillaan. Ihan törkeästi jännitti. Sitten piti vielä istua tuossa penkissä ja odottaa pari tuntia, puhalteli Thomson.

  • Katso alle oleva video Thomsonista NHL:n varaustilaisuudesta

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samanlaisissa tunnelmissa oli myös Heinola, josta tuli tuorein suomalainen Jets-varaus.

– Ihan huikea fiilis. Vähän aikaa tuli odoteltua, mutta kun oma nimi huudettiin, tuli uskomaton fiilis. Vähän tärisin, kun menin lavalle. Koko päivän oli todella odottavainen tunnelma. Venasin vain tätä hetkeä, Heinola tunnelmoi.

  • Katso alla oleva video Heinolasta NHL:n varaustilaisuudesta

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun Heinola jossain vaiheessa päättää suunnata rapakon taakse Winnipegiin, juttua saa iskeä jatkossakin myös suomeksi. Jetsin organisaatiossa on tällä hetkellä Patrik Laineen lisäksi Sami Niku ja niin ikään ykköskierroksella Jetsiin varattu Kristian Vesalainen.

– Hienoa, että seurasta löytyy paljon suomalaisia. Paljon on tullut seurattua Jetsiä, kun Patrik on pelannut siellä. Jets on ollut tosi kova joukkue viime vuosina, joten on hienoa päästä osaksi tällaista organisaatiota.

Winnipeg Jets varasi ykköskierroksella Ville Heinolan.­

– Winnipegissä hoki on varmasti aika paljon isompaa kuin Raumalla, sanoi Heinola, joka pelasi viime kaudella Rauman Lukossa läpimurtokauden.

Thomson puolestaan suuntaa tyystin eritasoiseen kanadalaisseuraan, jossa ei ole pahemmin suomalaisia nähty 2010-luvulla.

Thomsonista tuli Senatorsin seurahistorian ensimmäinen suomalainen ykköskierroksen varaus. Suuressa uudelleenrakennuksessa möyrivä Senators oli pakkilupauksen mieleen.

– Siellä on tällä hetkellä nuori joukkue, joka on uudelleenrakennusvaiheessa, joten veikkaan, että saan hyvän sauman. Iso jääkiekkokaupunki, jossa kaikki seuraavat jääkiekkoa.

Kanada ja kanadalainen kiekkokulttuuri on entuudestaan tuttu Thomsonille, sillä viime kaudella Ilveksen kasvatti pelasi länsirannikolla Kelowna Rocketsin riveissä. Thomson oli WHL:n 21. tehokkain puolustaja tehoilla 17+24=41.

Ensimmäinen vuosi poissa kotoa opetti nuorukaiselle paljon.

– Paljon tuli opittua ja itsenäistyttyä vuoden aikana. Pelejä pelattiin sen verran paljon, että oppi vähän pitämään itsestään huolta. Hyökkäyspelaaminen on se, millä lähden änäriä tavoittelemaan. Nyt pitää treenata mahdollisimman monipuolisesti, ja katsotaan mihin se riittää, Thomson ilmoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?