NHL

Jesse Puljujärvi haluaa vaihtaa seuraa NHL:ssä – pelaaja-agentti IS:lle: ”Jesse on tällä hetkellä turhautunut, ahdistunut ja hieman pettynytkin”

Julkaistu:

NHL
Jesse Puljujärvi haluaa pois Edmontonista.
Tasan kolme vuotta sitten Jesse Puljujärvi hymyili leveästi Buffalo Sabresin kotiareenan lavalla Edmonton Oilersin pelipaita päällä. Puljujärvi oli juuri varattu Oilersiin varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana.

Taivas oli auki ja tulevaisuus kirkas. Puljujärvestä piti tulla Connor McDavidin uusi tutkapari, joka nostaisi Oilersin suosta.

Nyt kolme vuotta myöhemmin Puljujärven ja Oilersin tiet ovat erkaantumassa. Umpikujaan ajautunut Puljujärvi, 21, on tehnyt Oilersille ja uudelle GM:lle Ken Hollandille selväksi, että hän haluaa vaihtaa maisemaa.

– Olemme keskustelleet tästä jo vähän aikaa. Nyt ollaan siinä tilanteessa ja todettu, että haetaan treidiä, kertoi Puljujärven pelaaja-agentti Markus Lehto Ilta-Sanomille.

Lehdon mukaan Oilersin puolelta ei asetettu poikkiteloin kauppapyynnölle.

– Business as usual. Ken tekee nyt hommia ja yrittää saada parhaan mahdollisen kaupan Edmontonin suhteen, mikä on täysin ymmärrettävää.

Puljujärven kolme ensimmäistä vuotta Oilersin organisaatiossa ovat olleet sanalla sanoen haastavia. Kovalla kohulla Pohjois-Amerikkaan saapunut lahjakkuus ei ole löytänyt missään vaiheessa kunnollista roolia Oilersin hyökkäyksestä.

Torniosta maailmalle ponnistanut nuorukainen on pelannut kolmen kauden aikana NHL:ssä 139 ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 17+20=37.

– Ei tämä mitenkään ole radikaali ratkaisu. Joskus on vain sellainen tilanne, että joku pelaaja jossain organisaatiossa ja ympäristössä ei vain toimi. Tässä tuntuu olevan vähän sellainen tilanne. Vaikka Edmontonissa on uusi GM ja arvostettu sellainen ja uusi koutsi, niin joukkue on aika lailla sama kuin viime kaudella, sanoi Lehto.

Lehdon mielestä uusi alku toisessa organisaatiossa on kaikille osapuolille paras ratkaisu.

– Ei tässä ole mitään Oilersia, kaupunkia, uutta GM:ää tai koutsia vastaan. Se on selvää, että tällaisessa tilanteessa, oli kyse sitten Jesse Puljujärvestä tai kenestä tahansa, niin uusi alku on todennäköisin vaihtoehto, että homma lähtee oikeaan suuntaan.

Puljujärveä tilanne luonnollisesti rassaa henkisesti.

– Kyllähän urheilija tällaisessa tilanteessa tietää, että hän pystyy parempaan ja saamaan enemmän itsestään irti ja auttamaan joukkuettaan. Jesse on tällä hetkellä turhautunut, ahdistunut ja hieman pettynytkin. Kaikki nuorethan haluaisivat pelata NHL:ssä ja lähteä lentoon 1-4 vuoden sisällä varauksen jälkeen. Kaikilla ei kuitenkaan lähde ura lentoon saman tien, muistutti Lehto.

– Onhan tämä jätkä saanut ihan mediankin puolelta ison kasan kaikenlaista rapaa niskaan. Onneksi Jesse on kasvanut ja on ottanut isoja kehitysaskelia niin urheilijana, jääkiekkoilijana kuin ihmisenäkin. Ammattiurheilu on joskus tätä. Nyt on aika kääntää sivu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt