NHL

Kaapo Kakko saa kuulla samasta asiasta vielä pitkään – ”Oikeastaan koko kauden ajan on kyllästyttänyt”

Julkaistu:

jääkiekko
Kaapo Kakon superkausi lähestyy huipennustaan, NHL:n varaustilaisuutta. Vertailut Jack Hughesiin eivät lopu draftiin.
Kaapo Kakon elämä on mullistunut viime kuukausina.

Vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kakko teki maailmanmestaruuden ratkaisseen voittomaalin, helmikuussa hän täytti 18 vuotta ja toukokuussa tuli aikuisten maailmanmestaruus.

– En todellakaan osannut odottaa että näin kävisi, kun pelejä aloiteltiin. Tavoitteeni olivat U20-kisoissa ja päästä pelaamaan liigaa, Kakko sanoo nyt tyytyväisenä.

Kolmet MM-kisat (U18, U20 ja aikuiset) pelannut ja kolme MM-kultaa voittanut Kakko on toki ollut jääkiekkomaailmassa tiedetty suurlupaus jo pitkään. 18-vuotiaasta tuli kuitenkin toden teolla koko kansan tuntema vasta keväällä.

Nykyaikana ja etenkin nykynuorelle se tarkoittaa huomion lisääntymistä paitsi turuilla ja toreilla, myös sosiaalisessa mediassa. Kuka tahansa voi paitsi seurata, myös lähettää suoraan viestejään urheilutähdille nykypäivänä.

– Aika monta kymmentä tuhatta seuraajaa tuli pelien aikana Instagramissa. Kaikennäköistä siellä on saanut lukea, mutta ihan hauskoja kommentteja tähän mennessä, Kakko hymähtää.

Seuraajia kuvapalvelussa on nyt yli 77 tuhatta.

– Melkein pelkästään positiivista siellä tulee, mutta ihan kaikkea, mitä sinne on laitettu, ei ehdi lukea. Varsinkaan kisojen aikana ei ehtinyt. Välillä kun on tylsää, olen vähän katsellut, mitä jotkut ovat laittaneet. Nauraakin on välillä saanut ihan kunnolla.

Iso osa kommenteista tulee pohjoisamerikkalaisilta. Kakkoa toivotetaan tervetulleeksi New York Rangersiin, kehutaan paremmaksi kuin Jack Hughes tai sanotaan huonommaksi kuin Hughes ja niin edelleen.


Vertailu Hughesiin on leimannut Kakon kulunutta kautta. Turkulainen on Hughesin haastaja kamppailussa NHL:n ykkösvarauksesta. Molemmilta on kysytty mielipiteet toisistaan jo moneen kertaan vuodenvaihteen U20-kisoista lähtien.

Kun molemmat pelasivat myös Slovakiassa keväällä, vertailu kiihtyi. Pelaajat ovat vaikuttaneet melko kyllästyneiltä aiheeseen. Ei ihme, sillä Kakoltakin on kysytty samat Hughesiin liittyvät kysymykset jo kymmeniä kertoja.

– Oikeastaan koko kauden ajan on kyllästyttänyt, kun koko ajan kysellään. Toki ymmärrän, että aihe kiinnostaa ihmisiä, Kakko toteaa.

Koska kaksikko on päätymässä New Jersey Devilsiin ja New York Rangersiin, paikalliskilpailijoihin, vertailu ei lopu hetkeen.

– Todennäköisesti se kestää minun ja Hughesin välillä aika kauan. Vähän samantyyppistä kuin Auston Matthewsin ja Patrik Laineen homma. Katsotaan, kuinka kauan porukka jaksaa puhua.

Kakko matkustaa perheensä kanssa Vancouveriin ensi viikon alussa. NHL:n varaustilaisuuden ykköskierroksen pelaajat huudetaan perjantaina samassa areenassa, jossa Kakko juhli nuorten maailmanmestaruutta.

Kiinnostus kärkipelaajia kohtaan on valtavaa, ja edessä on vielä suurempi mediaspektaakkeli kuin kevään MM-kisoissa, joiden aikaan Kakko oli kovassa pyörityksessä etenkin turnauksen alussa, kun hän takoi maaleja liukuhihnalta.

– Aika kova häslinki tulee. Senkin takia on nyt hyvä olla tekemättä mitään, sanoo Kakko, joka on kauden päätyttyä ja mestaruusjuhlien tauottua viettänyt aikaa pääasiassa kotonaan elämästä ja auringosta nauttien.

Varaustilaisuus on ainutlaatuinen kokemus kaikille siihen osallistuville pelaajille.

– Semmoinen tilaisuus, ettei samaa tule koettua enää koskaan. Koetan nauttia mahdollisimman paljon hetkestä, vaikka paljon tulee mietittyä asioita ja koko ajan tapahtuu kaikennäköistä.