NHL

Tuukka Raskin tykkikevät sai tylyn lopun – ”Karsea päätös kaudelle”

rac

Julkaistu:

nhl
Tuukka Raskin ja Boston Bruinsin pudotuspelit päättyivät rajuun pettymykseen.
Maapallolta ei löydy montaa hiljaisempaa paikkaa kuin Stanley Cupin finaalisarjan hävinneen joukkueen pukukoppi.

Boston Bruinsin pukukopin ilmaa olisi voinut melkein leikata veitsellä. Tunnelma oli kuin hautajaisissa, kun koppi aukesi medialle.

Tavoilleen uskollisena Tuukka Rask oli ensimmäisten joukossa jakamassa kommentteja suurelle toimittajajoukolle. Raskin elekielestä näki, että seiskapelin 4–1-tappio St. Louis Bluesille korvensi syvällä.

Kaikesta näki, että 32-vuotiaan tähtivahdin sisällä myllersi kova tunneryöppy, mutta Rask piti isoimmat mölyt mahassaan.

– Pystyisin aika hyvin avaamaan tunnetilaa nyt, mutta en tiedä kehtaako sitä telkkariin sanoa. Tyhjä olohan tässä on… Pitkä kausi. Niin, kyllähän tässä muutama päivä menee, että saa ajatuksia kasaan, Rask haki sanojaan.

– Mennään eteenpäin, niin kuin Juti sanoi.

Rask loisti pudotuspelien parhaana maalivahtina huhtikuun alusta alkaen, mutta lopulta käteen ei jäänyt mitään.

Rask oli ennen seiskapeliä suurin suosikki voittamaan pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe Trophyn. Henkilökohtaisen tykkikevään valuminen ratkaisevassa seiskapelissä viemäriin korpesi isosti.

– Ärsyttää hävitä. Joukkueena voitetaan ja hävitään, mutta ei se kuitenkaan yhtään helpommaksi tee. Itse koetan vain valmistautua joka peliin samalla tavalla ja antaa mahdollisuuden pelata voitosta. Joskus häviää, joskus voittaa. Karsea päätös kaudelle, kertoi Rask.

Raskille ratkaiseva seiskapeli oli sanalla sanoen painajaismainen. Töitä oli haastavan vähän, ja Blues rokotti kliinisesti harvoista paikoistaan. Blues teki neljä maalia 20 laukauksella.

– Pahin painajainen, mitä voi olla tällaiseen paikkaan. Peli oli 0–2 ja periaatteessa siinä vaiheessa ei ollut torjuntaakaan. Siitä on kiva lähteä rakentamaan. Ei siinä auttanut kuin pitää keskittyminen kasassa ja yrittää keskittyä seuraavaan torjuntaan. Onneksi peli ei revennyt toisessa erässä 3–0- tai 4–0:aan. Taisteltiin sen verran, ettei levinnyt ihan käsiin, Rask sanoi.

– Kolmannen erän puolivälissä alkoi olla vasta sellainen fiilis, että saa joitain torjuntoja aikaiseksi. Joskus pelit ovat tuollaisia.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen kauemmaksi voitto ja peli karkasi Bruinsin näpeistä.

– Blues paransi koko ajan. Tuntui, että he eivät halunneet ampua. He vain heittelivät kiekkoja päätyyn ja yrittivät sitä kautta jotain karvausta aikaiseksi. Blues on todella hyvä, kun pääsee johtoasemaan. He eivät päästä sisään sen jälkeen.

Kokonaisuutena finaalisarja oli tasainen ja arvaamaton. Molemmilla oli hetkensä.

– Harmittaa aika lailla. Tämä oli erikoinen sarja. Kummallakaan joukkueella ei oikein ollut momentumia pelistä toiseen. Ailahtelua ja isomaalisia pelejä, niputti Rask.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt