NHL

Tuukka Raskilla musta hetki Stanley Cupin ratkaisun avauserässä – St. Louis juhlii mestaruutta

Julkaistu: , Päivitetty:

NHL
Seitsemäs finaaliottelu St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välillä päättyi Bluesin 4–1-voittoon.
1Ratkaiseva seitsemäs finaaliottelu alkoi Boston Bruinsin suomalaismaalivahdin Tuukka Raskin kannalta mollivoittoisesti. St. Louis Blues juhlii 4–1-voittoa. Voitontahdit lyötiin jo avauserässä.

Sekä St. Louisin keskushyökkääjä Ryan O’Reilly että puolustaja Alex Pietrangelo onnistuivat avauserässä maalinteossa.

O’Reilly avasi maalinteon reilut kolme minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua, kun hän ohjasi Jay Bouwmeesterin laukauksen sisään Boston-vahti Tuukka Raskin jalkojen välistä. Pietrangelo iski vierasjoukkue St. Louisin 2–0-johtoon kahdeksan sekuntia ennen avauserän loppua.

Katso alta videot maaleista:
Toisessa erässä ei nähty maaleja.


Erän keskivaiheilla Tuukka Rask joutui Bostonin maalilla todella kiperään tilanteeseen, kun hän hapuroi tolppaan kilahtaneen kiekon kanssa, siten että St. Louisin kolmas maali jäi vain joidenkin senttien päähän. Vähältä-piti-tilanne näkyy alla.

Päätöserässä alkoi olla ratkaisun makua, kun Brayden Shenn laukoi 3–0-maalin, kun ottelua oli pelaamatta 8.35. osuman syöttivät Vladimir Tarasenko ja Jaden Schwartz. Katso maali alta:Kun ottelua oli jäljellä 4.38, Zach Sanford teki Bluesille jo 4–0-maalin. Bostonille pientä lohtua toi Matt Grzelcykin kavennus, kun ottelua oli jäljellä 2.10. Se riitti ja Blues pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä mestaruutta.
Isä O’Reilly tuuletti näyttävästi poikansa tekemää 1–0-osumaa avauserässä. Tilanne nähtävissä alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt