NHL

Hole in one Maskussa hämmensi Patrik Laineen – kertoo nyt huippulyönnistään: ”En ihan tiennyt, mitä pitäis tehdä”

Julkaistu:

NHL
Patrik Laine kertasi viime viikon golfurotekoaan.
Uutinen jääkiekon MM-kisojen alla hämmensi. Kansa kaipasi Leijoniin suurimpia NHL-tähtiään, mutta maalinsylkijä Patrik Laine ilmoitti osallistuvansa – golfkisoihin!

Kuten tunnettua, Leijonat voitti maailmanmestaruuden. Nyt on sitten koittanut 21-vuotiaan mailataiturin aika näyttää osaamistaan golfviheriöillä.

Winnipeg Jetsin Laine ei ole ainoa NHL-ammattilainen Nokia River Golfin järjestämässä kolmipäiväisessä NRG Open -kisassa, joka pelataan nyt loppuviikosta. Mukana on myös New Jersey Devilsiä edustava Sami Vatanen.

Vatanen on ennakkoon kaksikosta kovempi. Laineen tasoitus on 7,4, Vatasen 4,6.

Toisaalta Laine on iskussa. IS uutisoi viime viikolla, että tamperelainen iski elämänsä ensimmäisen hole in onen Kankaisten golfkentällä Maskussa. ”Holari” syntyi par 3 -väylällä numero kuusi.

– Pallo otti hyvän pompun ennen greeniä ja lähti vierimään kohti reikää ja sittenhän se sinne upposi, Laine kertasi temppuaan IS:lle keskiviikkona kierrettyään Nokian 18 väylää.

– Olihan se aika harvinaista herkkua, ei niitä ihan joka päivä tule kuitenkaan. Oli se aika siistiä.


Vasta pari vuotta golfia harrastanut Laine myöntää, että hole in one hämmensi. Ensin hän ei edes ollut varma, mihin pallo meni.

– En ihan tiennyt, mitä pitäis tehdä, Laine kertoi tempustaan, jonka seuraukset jokaisen golfarin pitäisi kyllä tietää.
Eli samppanjat olisi pitänyt pistää klubitalon pöytään. Kierros jäi tarjoamatta, mitä voi pitää etikettivirheenä.

– Sanoin pelikavereille, että saavat ottaa mitä haluaa, mutta eivät he halunneet mitään. Kun ei otettu, niin ei sitten!

Hole-in-one voi hyvällä onnella osua kenen tahansa golfarin kohdalle, mutta harvempi kiekkoilija tekee Laineen tapaan seitsemää hattutemppua. Etenkin ennen 20:ttä syntymäpäivää.

Voittaako holari hattutempun?

– Ei todellakaan. Tän lajin saavutuksissa ja hyvissä hetkissä tuo hole-in-one on varmaan paras, mutta ei se jääkiekolle vertoja vedä.

Huonosti ei mennyt kenraaliharjoitus Nokiallakaan.

– Kyseessä oli tiimikisa, joten lyöntejä ei laskettu. Ihan hyviä tuloksia tuli silti. Tyytyväinen voi olla.

NRG:n viitosväylällä Laine löi eaglen eli kaksi alle ihannetuloksen. Alkava kisa jännittää sopivasti, mutta liikaa stressiä hän ei siitä ota.

– Golf on just tällaista mukavaa vaihtelua, vaihtoehto treenaamiselle. On kiva kävellä ja pelata hyvien kavereiden kanssa.

– Lähdetään hakemaan hyviä kokemuksia ja pitämään hauskaa, se riittää meikäläiselle. Toivottavasti saadaan mukavat pari päivää. Samalla sitä nähdä ammattipelaajia läheltä.


Lyhyen golfuran paras tulos, 76, syntyi Winnipegissä ennen viime kauden alkua. Parhaaksi ominaisuudekseen golfarina Laine laskee hyvän asenteen.

– Muita apuja ei oikein löydy. Joskus jos osuis palloonkin, niin olis ihan hyvä. Mä oon enemmän ehkä sellainen tsemppari.

Myöskään Vatanen ei lähtenyt kovin suulaasti itseään kehumaan, vaikka ennätys onkin 71 eli ihannetuloksen alle.

– Mulla on vahvuutena lyöntien vaihtelevuus. Koskaan ei tiedä, mihin päin pallo lähtee. Kyllä se yleensä eteenpäin menee. Jos se taaksepäin tulee, niin sitten nauretaan, Vatanen nauratti golfväkeä tiedotustilaisuudessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt