Pekka Rinne hehkuttaa Tuukka Raskia – ”Aika liekeissä on kieltämättä kaveri” - NHL - Ilta-Sanomat

Pekka Rinne hehkuttaa Tuukka Raskia – ”Aika liekeissä on kieltämättä kaveri”

Tuukka Rask ja Pekka Rinne kuvattuna Leijonien paidassa syksyllä 2016.

Julkaistu: 12.6.2019 9:20

Pekka Rinne uskoo Tuukka Raskin nauttivan ensi yön ratkaisevasta Stanley Cupin finaalista.

NHL-kausi huipentuu ensi yönä, kun Boston Bruins ja St. Louis Blues kohtaavat ratkaisevassa seitsemännessä Stanley Cupin finaalissa Suomen aikaa kello 3 alkaen.

Finaalisarjan ainoa suomalaispelaaja, Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on ollut hurjassa vireessä läpi pudotuspelien.

Raskista, 32, saattaa hyvinkin tulla historian ensimmäinen suomalainen pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn voittaja.

Raskin sensaatiomaista kevättä on seurannut myös Nashville Predatorsin tähtiveskari Pekka Rinne, jonka kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Aika liekeissä on kieltämättä kaveri. Tuukka on ollut ihan huikea koko kevään. Sitä on ollut mahtava seurata, Oulussa parhaillaan jo tulevaan kauteen valmistautuva Rinne hehkuttaa.

– Itseluottamus ruokkii aina itseään, kun pelit kulkevat.

Rinne, 36, on itsekin kokenut NHL:n finaalihuuman. Se tapahtui keväällä 2017, jolloin Predators taipui lopulta Pittsburgh Penguinsille voitoin 2–4.

– En tiedä, voiko sitä sanoa paineeksi, mutta kyllä sen tuntee, että finaaleissa kaikki pyörii vain kahden joukkueen ympärillä. Se vaati aluksi vähän totuttelua.

– Pudotuspelit ovat aina jääkiekkoilijan parasta aikaa. Vaikka hävisimmekin sitten lopulta sen finaalisarjan, se oli silti ehdottomasti urani tähtihetkiä, Rinne sanoo.

Raskin palkintokaapista löytyy jo Stanley Cupin voitto vuodelta 2011. Tuolloin savonlinnalainen oli kuitenkin luukkuvahdin roolissa, kun Tim Thomas johti Bruinsin voittoon edellisessä seitsemänteen otteluun venyneessä finaalisarjassa.

Rinne nostaa kokemuksen yhdeksi virkaveljensä kovimmista aseista. Rask on nähnyt jo Pohjois-Amerikan metkut, eikä ihan jokainen tilanne enää jännitä.

– Ikinä ei tiedä, tuleeko enää toista tilaisuutta voittaa uralla. He ovat nyt voiton päässä kannusta. Voin kuvitella, kuinka paljon Tuukka nauttii tuosta mahdollisuudesta.

– Tuukan rauhallisuuden näkee kaikesta: pressitilaisuuksista ja tietenkin itse peleistä. Hän vaikuttaa todella rauhalliselta ja siltä, että pystyy varmasti nauttimaan näistä paikoista.

Kokemus on toden totta Raskin puolella ensi yön seiskapelissä: St. Louisin maalilla pelaava sensaatiotulokas Jordan Binnington, 25, torjuu nyt ensimmäistä kertaa NHL:n pudotuspeleissä.

Rask on ollut tänä keväänä erityisen vahva silloin, kun sarjat ovat olleet katkolla. Hän on päästänyt kevään viidessä katkaisupelissä yhteensä vain neljä maalia. Torjuntaprosentti koitoksissa on ollut hurja 97,3.

Se lupaa hyvää game seveniin.

– Tuukka on osoittanut, että pystyy olemaan parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Uskon, että finaalisarja saa arvoisensa huipennuksen seiskapelissä, Rinne sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?