NHL

Ulkona paistaa aurinko – Jesse Puljujärvi kiertää ankeaa ympyrää Edmontonissa

Julkaistu:

nhl
Lonkkaleikkauksesta toipuvan Jesse Puljujärven kesään kuuluu muutakin kuin auringonpaisteesta nauttimista.
NHL:ssä on tällä kaudella pelaamatta enää yksi ottelu, joten suuri osa pelaajista on jo nauttimassa kauniista kesäkeleistä eri puolilla maapalloa.

Myös Edmontonissa aurinko paistaa ja päivälämpötila nousee yli 20 asteen. Kanadalaistoimittaja Marc Spectorin julkaiseman twiitin perusteella Jesse Puljujärvi kuitenkin puurtaa jäähallin hämäryydessä.Twiitin yhteydessä on video, jolla suomalaishyökkääjä kiertää kahdeksikkoa kahden kiekon ympärillä. Yksitoikkoiselta näyttävä puurtaminen on osa lonkkaleikkauksen jälkeistä kuntoutusprosessia.

IS uutisoi maaliskuussa Puljujärven kauden päättäneestä lonkkavammasta. Vaikea kausi sai tuolloin vaikean päätöksen, kun lonkka päätettiin leikata.

–  Mulla on vähän niin kuin vanhan ihmisen lonkat. Kulumasta ei ole kyse. Tällä kaudella lonkka oikeastaan alkoi vaivata. Se toi kipua ja lopulta alkoi vaivata niin paljon pelaamistakin, että oli pakko tehdä asialle jotakin. Nyt se tutkittiin tarkasti ja päädyttiin tähän ratkaisuun. Hyvä, että pääsen näin nopeasti leikkaukseen, Puljujärvi totesi tuolloin.

– Ei ollut kiva pelata puolikuntoisena, kun tiesin, että lonkat eivät tule kuntoon ilman leikkausta. Toivottavasti lääkärit saavat tehtyä jotain ja saavat lonkan kuntoon, niin pääsen pelaamaan terveenä ilman kipuja. Sitä sillä leikkauksella haetaan. Olen vielä nuori, joten toivottavasti pystyn pelaamaan vielä pitkän uran.


Vuoden 2016 NHL:n varaustilaisuudessa neljäntenä varatun torniolaisen ura taalaliigassa ei ole lähtenyt odotettuun liitoon. Kolme kautta Edmonton Oilersissa ovat olleet taistelua, eikä Puljujärvi ole pystynyt kunnolla vakiinnuttamaan paikkaansa kärkiketjuissa tai edes kokoonpanossa.

Vaikean tulokaskauden jälkeen Kärppien kasvatin tilanne näytti jo hieman valoisammalta kaudella 2017–18. Tuolloin hän pelasi 65 ottelua tehden 12 maalia ja 20 tehopistettä. Viime kaudella luotto oli kuitenkin taas vähissä, eikä toivottua loikkaa tulosketjuihin nähty.

Puljujärvi uskoo pelaavansa ensi kaudella NHL:ssä. Siksi hän kiertää jäällä kahdeksikkoa Edmontonissa, samalla kun moni kollega nauttii kesäauringosta. Hän ei ole vielä pystynyt vastaamaan pienen varausnumeron tuomiin odotuksiin, mutta jatkaa taisteluaan paikasta auringossa.