NHL

Kommentti: Tuukka Raskin ”pöljä päivä” piti Bostonin mestaruushaaveet elossa – tekee suomalaista kiekkohistoriaa

Julkaistu:

Kommentti
Tuukka Rask on ylivoimainen suosikki voittamaan Conn Smythe Trophyn, vaikka Bruins häviäisi seitsemännen ottelun, kirjoittaa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
Se oli nähtävillä jo ennen ottelua. Tämä oli Tuukka Raskin pöljä päivä.

Pauhu ja energia Enterprise Centerin uumenissa oli ennen ottelua valtava, mutta Tuukka Rask näytti zeniläisen rauhalliselta jo alkuseremonioiden aikana. St. Louis Bluesin kannattajat ja koko St. Louisin kaupunki olivat valmiita juhlimaan seurahistorian ensimmäistä Stanley Cupia, mutta Raskilla ja Bruinsilla oli muita suunnitelmia.

Rask näytti kuudennessa finaaliottelussa, miksi hän on suurin suosikki voittamaan pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn. Rask oli Bruinsin kiistaton kivijalka, kun Bruins haki selkä seinää vasten 5–1-vierasvoiton varhain maanantaiaamuna St. Louisissa.

Bruins oli lirissä etenkin ottelun alkuvaiheessa, mutta Rask oli takuuvarmassa iskussa alusta asti. Tätä Rask on tehnyt läpi pudotuspelien. Kun paikka on kovin ja Bruins tarvitsee isoja torjuntoja, Rask nousee esille.

Rask on ollut tämän kevään pudotuspeleissä täyttä betonia niissä otteluissa, kun ottelusarja on ollut katkolla. Viidessä katkopelissä Rask on torjunut 149:stä laukauksesta 145. Raskin katkopelien torjuntaprosentti on hurja 97,3.

Raskin kuudennen finaaliottelun suoritus muistutti paljon itäisen konferenssifinaalien kolmatta ottelua, missä 32-vuotias suomalaisvahti iski valot sammuksiin Carolina Hurricanesia vastaan.

Bruinsin kokoonpano on leveä ja laadukas, mutta joukkueen kiistattomasta ykköshahmosta ei ole ollut mitään epäselvää tänä keväänä. Rask on Bruinsin tasaisin ja tärkein pelaaja.

Siksi Bruins on nyt voiton päässä Stanley Cupista. Rask on tehnyt jokaisella pudotuspelikierroksella ratkaisevan eron vastustajiin. Rask on myös suurin tekijä siihen, että Bruins lähtee ennakkosuosikkina seitsemänteen otteluun Bostonissa.

Bluesin tulokasvahti Jordan Binnington on ollut myös hyvä, mutta Raskin suoritusvarmuus ja tasaisuus ovat omaa luokkaansa. Binnington on päästänyt helpohkoja maaleja muutaman. Näin tapahtui myös kuudennessa ottelussa, kun Brandon Carlon pomppulaukaus yllätti kanadalaisvahdin. Rask ei yksinkertaisesti anna halpoja maaleja.

Kuudennessa finaalissa Bluesilla ei ollut mitään palaa ohittaa Raskia suorilla laukauksilla. Jos Rask näki kiekon, limppu ei millään mennyt verkon perukoille. Raskin työskentely oli eleettömän varmaa läpi ottelun, vaikka Bruins joutui pelaamaan pitkiä pätkiä puolustusalueella.

Uransa parasta lätkää pelaava Rask on torjunut sen verran vahvasti pudotuspeleissä, että hän on ylivoimainen suosikki voittamaan Conn Smythen, vaikka Bruins häviäisi seitsemännen ottelun.

Jo nyt on selvää, että Rask tekee suomalaista kiekkohistoriaa varhain torstaiaamuna, kun hänestä tulee ensimmäinen suomalainen Conn Smythe -voittaja.

Ota kantaa

Kumpi voittaa Stanley Cupin?

Boston Bruins 92% St. Louis Blues 8%
Ääniä yhteensä 5387

NHL:n finaalisarja

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt