NHL

Kommentti: NHL:n finaalisarja on kiehtovan arvaamaton – rohkea taistelupari tarjoaa mahtavaa kiekkoviihdettä

Julkaistu:

Kommentti
Boston Bruinsin parhaiden kenttäpelaajien on ryhdistäydyttävä. Muuten kannu menee jakoon viikonloppuna, kirjoittaa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välistä finaalisarjaa katselisi mieluusti maksimimäärän eli seitsemän ottelua. Se ja sama kuka kannun lopulta voittaa, kunhan peli on laadukasta.

Ja sitä se on toistaiseksi ollut. Bruins ja Blues ovat tarjonneet viidessä ottelussa mahtavaa, finaalien arvoista kiekkoviihdettä.
Osa finaalisarjan kiehtovuutta on ollut arvaamattomuus, joka on ollut tämän kevään pudotuspelien teema yleisemmin. Finaalisarjan ottelut ovat poikenneet radikaalisti toisistaan. Villejä momentumin vaihteluja on nähty myös erien sisällä ja välillä.

Joukkueiden pelitavoissa on paljon samaa, mutta myös kiehtovasti eroavaisuuksia.

Kumpikin joukkue yrittää kepittää toista rohkeasti omiin vahvuuksiin luottaen. Bruins on parempi joukkue suunnanmuutoksissa ja suorissa hyökkäyksissä. Blues on päätypelien maestro. Bruins yrittää pitää peliä isolla jäällä ja Blues yrittää viedä pelin laitojen lähelle.

Neljännessä finaalissa kotiyleisönsä edessä Blues tuli porteista ulos kuin höyryveturi, joka tuhosi kaiken tieltään. Viidennessä finaalissa Bruins otti puolestaan ohjat alussa. Bruins pelasi aiempia otteluita fyysisemmin, mikä näkyi lisääntyneenä taklausmääränä.

Viides finaali oli kokonaisuutena tämän finaalisarjan paras ottelu, vaikka voittomaalia edeltänyt selkeä jalkakamppi meni tuomareilta ohi ja hallitsi keskustelua turhankin paljon ottelun jälkeen.


Molemmat joukkueet pelasivat määrätietoisesti pelisuunnitelmansa mukaisesti. Peli virtasi rapeasti, intensiteetti oli tapissa ja puhtaat ja kovat taklaukset vietiin loppuun asti.

Yksilötasolla Tuukka Rask ja Jordan Binnington pistivät taas kerran parasta pöytään. Molemmat maalivahdit olivat ytimessä alusta asti. Maalivahtipeliin kummankaan joukkueen Stanley Cup -haaveet eivät ainakaan kaadu.

Neljännessä ja viidennessä ottelussa ratkaisevan eron ovat tehneet kärkipelaajat. Bluesin eturivin pelaajat ovat kannatelleet paremmin joukkuettaan kuin Bruinsin vastaavat.

Ykkössentteri Ryan O’Reilly on ollut peto ympäri kaukaloa viime otteluissa. Kanadalaistähti johtaa vakuuttavan luotettavasti ja tehokkaasti keskikaistalla. O’Reilly on jättänyt ketjunsa kanssa kahdessa viime ottelussa Selke-voittaja Patrice Bergeronin ja hänen Perfection-ketjunsa varjoonsa.


Vielä selkeämpi etu Bluesilla on ollut niin sanottujen kakkossentterien kaksintaistelussa. Brayden Schenn on ollut erinomainen Bluesin toisen kärkiketjun keskellä. Samaa ei voi sanoa David Krejcista, joka ei ole vielä saanut mitään aikaiseksi hyökkäyssuuntaan finaaleissa. Bruins tarvitsee myös David Pastrnakilta samaa, mitä Blues saa Vladimir Tarasenkolta.

Bluesin puolustus on myös näyttänyt paremmalta kahdessa viime ottelussa. Kapteeni Alex Pietrangelo pelaa kuin moninkertainen Norris-voittaja ja kakkospari Colton ParaykoJay Bouwmeester tekee vahvaa pimennystyötä vaihdosta toiseen. Zdeno Charan ja Matt Grzelcykin vammat ovat heikentäneet pari napsua Bruinsin pakkikuusikkoa, vaikka riveistä on noussut kiitettävästi myös uusia vastuunkantajia.

Molempien joukkueiden kolmos- ja nelosketjut ovat hoitaneet oman leiviskänsä mainiosti, mutta kannun kohtalon ratkaisevat kärkipelaajat.

Bruinsin parhaiden kenttäpelaajien on ryhdistäydyttävä St. Louisissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Muuten eeppinen Stanley Cupin seiskapeli jää kiekkofaneilta näkemättä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt