NHL

Patrik Laine yllätti golfkentällä – löi hole in onen ja häipyi vähin äänin

Julkaistu:

NHL
Patrik Laineen sopimusneuvottelut seisovat, mutta golfkentällä kulkee.
Pohjois-Amerikan jääkiekon toiseksi suurin puheenaihe Stanley Cupin finaalisarjan jälkeen vaikuttaa olevan Patrik Laineen sopimustilanne.

Winnipeg Jetsin suomalaistähden kolmivuotinen tulokassopimus päättyi tähän kauteen, ja spekuloinnit hänen jatkostaan ovat käyneet kiivaina.

Lainetta, 21, ne eivät tunnu häiritsevän – ainakaan golfkentällä.

Noin seitsemän tasoituksella pelaava maalinsylkijä teki nimittäin kohtuullisen harvinaisen hole in onen Kankaisten golfentällä Maskussa keskiviikkona illansuussa.

– Holari syntyi Kartanokentän par 3 -väylällä numero 6, kertoi IS:lle Nokia River Golfin toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen, joka oli kuullut harvinaisesta osumasta Laineelta suoraan.

Kyseinen Kartanokentän väylä on noin 150 metriä pitkä. IS sai vahvistuksen tapahtumaan Kankaisten Golfista.

– Kyllä täällä niin oli keskiviikkona käynyt. Pate teki holarin. Se on vielä aika haasteellinen väylä, sanoi Kankaisten Golfin caddiemaster Joonas Salminen.

Hole in one -lyönti eli pallo aloituslyönnillä kuppiin lienee jokaisen golfarin unelma.

Suomessa on noin 130 kenttää, joten holareita tehdään kauden aikana viikoittain jossain päin Suomea, mutta yksittäisen peruspelaajan kohdalla kyseessä on todennäköisesti ainutkertainen tapahtuma.

Suomen PGA:n toiminnanjohtajan Teemu Laakson mukaan perusharrastaja tarvitsee hole in oneen keskimäärin 12 500 lyöntiä.

– Seiskan tasoituksella pelaava saa holarin keskimäärin 5 000:lla lyönnillä, Laakso kertoo.

Ammattipelaajat tarvitsevat enää noin 2 500 yritystä.

Asia monimutkaistuu, koska hole in oneja tehdään oikeastaan vain par 3-väylillä, joita on keskimäärin neljä per kenttä. Tämä tarkoittaa, että Laineen tasoituksella pelaavan aktiivipelaajan pitää pelata – keskiarvon mukaan – 1 250 kierrosta päästäkseen vaaditut 5 000 kertaa par 3-väylälle yrittämään hole in onea.

Laakson mukaan todella aktiivinen harrastaja pystyy pelaamaan sata kierrosta kauden aikana. Se tarkoittaa sitä, että holari osuu kohdalle kerran reilussa 12 vuodessa – mutta se edellyttää sataa kierrosta kesässä 12 vuoden ajan, mikä ei todellakaan ole realismia edes Laineelle.

Patrik Laine on 21, eikä hän IS:n tietojen mukaan hankkinut green cardia 9-vuotiaana.

Yksi etikettivirhe Kankaisten kentällä keskiviikkona tapahtui. Golfetiketin mukaan holarin tekijän pitää tarjota onnistuneen lyönnin aikaan kentällä pelanneille samppanjat tai edes kuohuvat klubitalolla kierroksen päätteeksi.

Näin ei Laine kuitenkaan Kankaisten kentän klubitalolla tehnyt, mutta syy tuskin oli huoli jatkosopimuksesta.

– Laine tykkää täällä pelatessaan pitää hyvin matalaa profiilia, caddiemaster Salminen korosti.

Aktiivinen golfari Laine nähdään varmuudella seuraavan kerran pian. Hän pelaa NHL-puolustaja Sami Vatasen kanssa virallisen kilpailun Nokia River Golfissa. Kyseessä on Suomen ykkösgolfkiertueen Finnish Tourin osakilpailu, joka pelataan Nokia River Golfissa 13.–15.kesäkuuta.

Vatanen, joka golfaa noin nelosen tasoituksella ja tuore hole in one -mies Laine eivät ole kisan maskotteja, vaan ovat pelaamassa tosissaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt