NHL

Joonas Donskoi sai kiekon naamaansa – San Joselle tyly tukkapölly

Julkaistu:

St. Louis on voiton päässä Stanley Cupin finaaleista.
St. Louis Blues otti kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan sunnuntaina, kun se kaatoi vakuuttavan esityksen jälkeen San Jose Sharksin vieraissa maalein 5-0.

Sharks on ottanut pataan nyt kaksi ottelua putkeen. Blues pääsee yrittämään läntisen konferenssin finaalisarjan katkaisemista seuraavaksi kotijäälle.

Itäisen konferenssin puolella Tuukka Raskin edustama Boston Bruins varmisti paikan Stanley Cupin finaaleihin viime torstaina.

NHL:n historiassa viidennen ottelun voittanut joukkue on voittanut 78,3-prosenttisesti koko ottelusarjan. Tämän kevään pudotuspeleissä prosentti on kuitenkin huomattavasti pienempi, vain 57,1 prosenttia.

Blues iski tärkeän avausmaalin heti avauserän alussa, kun Oskar Sundqvist tälläsi Erik Karlssonin kiekonmenetyksen jälkeen 1-0-maalin.

Bluesin nelosketju, Sundqvist, Alexander Steen ja Ivan Barbashjov, on ollut vahvassa vedossa. Sunnuntain ottelu oli jo neljäs putkeen, kun nelosketju onnistui maalinteossa. Nelosketju avasi maalitalkoot myös neljännessä ottelussa.

Blues pani ottelua dominoivasti pakettiin toisessa erässä. Kotijoukkue oli pahasti helisemässä, kun Bluesin kone jauhoi vaihdosta toiseen hyökkäyksiä Sharksin päätyyn.

Jaden Schwartz ja Vladimir Tarasenko lisäsivät maaieillaan Bluesin johtoa jo ennen toisen erän puoliväliä.

Tarasenkosta tuli Bluesin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka teki maalin rangaistuslaukauksesta pudotuspeleissä.
Schwartz iski päätöserän alkuun lopullisen tikarin Sharksin kylkeen tekemällä ylivoimalla pudotuspelien 11. maalinsa. Schwartz täydensi pudotuspelien toisen hattutemppunsa ottelun lopulla.

Sharksin pelaajat kokivat kovia viidennessä ottelussa. Joonas Donskoi oli yksi viidestä pelaajista, joka joutui poistumaan pukukopin puolelle. Donskoi sai päätöserässä Justin Braunin laukoman kiekon naamaansa. Donskoi palasi kuitenkin erän lopulla kaukaloon.

Sököllä nivusella pelaava Erik Karlsson on iso kysymysmerkki kuudenteen otteluun Sharksin riveissä. Karlsson taisteli viidennen ottelun kaksi ensimmäistä erää tuskaisesti, mutta ruotsalaistähti jätti ottelun kolmannen erän väliin.

Kuudes ottelu pelataan St. Louisissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

Sunnuntain kierros:

San Jose-St. Louis 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Otteluvoitot 2-3

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt