NHL:n tulokassensaatio teki historiaa – oikeusmurhan kokenut St. Louis tasoitti ottelusarjan - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n tulokassensaatio teki historiaa – oikeusmurhan kokenut St. Louis tasoitti ottelusarjan

Ottelun tärkeäksi hahmoksi noussut maalivahti Jordan Binnington torjui San Josen Melker Karlssonin yrityksen.

Julkaistu: 18.5.2019 6:07

St. Louis Blues tasoitti läntisen konferenssin finaalisarjan.

St. Louis osoitti luonnetta tasoittamalla läntisen konferenssin finaalisarjan 2-2:een varhain lauantaiaamuna. Blues vei neljännen ottelun kotonaan San Jose Sharksia vastaan 2-1.

Blues oli neljännen ottelun kaksi jälkimmäistä erää välillä pahassa mankelissa, mutta joukkue puolusti sitkeästi ja tulokasvahti Jordan Binnington oli vahvassa vedossa.

Binningtonista, 25, tuli Bluesin seurahistorian ensimmäinen maalivahti, joka on torjunut kymmenen voittoa yhden pudotuspelikevään aikana. Binningtonista tuli myös NHL-historian kymmenes tulokasvahti, joka on torjunut vähintään kymmenen voittoa pudotuspelikevään aikana.

Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi nousi ottelun lopulla nelosketjusta toiseen kärkiketjuun. Donskoi jäi neljännessä ottelussa pisteittä. Jääaikaa raahelainen sai alla yhdeksän minuuttia.

Nuottipaidat tulivat ottelun alkuun ärsytettyinä ja hyvin valmistautuneina. Blues koki edellisessä ottelussa oikeusmurhan jatkoajalla, kun Erik Karlssonin tekemää voittomaalia edelsi selkeä käsisyöttö, joka meni tuomareilta ohi.

  • Kooste 4. ottelusta:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Bluesin pelaajat puhuivat ennen neljättä ottelua, että farssituomio on pakko jättää omaan arvoonsa ja fokus on oltava nykyhetkessä. Pelaajat eivät puhuneet lämpimikseen, sillä Bluesin avauserän ensimmäinen kymppi oli murskaava.

Ivan Barbashev vei Bluesin 1-0-johtoon jo 35 sekunnin jälkeen. Sharks oli onnekas, ettei se joutunut ensimmäisen kympin aikana kuin maalin takaa-ajoasemaan. Tyler Bozakin 2-0-maali avauserän lopulla sinetöi isäntien väkevän 20-minuuttisen.

Sharks tuli uudella höyryllä toiseen erään ja hallitsi ottelua. Sharksin pitkät hyökkäykset ja terävä kiekon liikuttaminen saivat Bluesin liriin, mutta vierasjoukkueen tehottomuus ja Binningtonin torjunnat pitivät Bluesin kahden maalin johdossa päätöserään.

Binnington yllätettiin lopulta vasta kolmannessa erässä, kun Sharks pääsi jauhamaan ylivoimaa. Vahvaa kevättä pelaava Tomas Hertl teki Sharksin 1-2-kavennuksen ennen päätöserän puoliväliä.

Hertl nousi kymmenennellä maalillaan pudotuspelien maalipörssin toiseksi. Kärkipaikalla on Sharksin Logan Couture, joka on mättänyt 14 maalia.

Tappion lisäksi huolia Sharksin leirissä aiheuttaa tähtipuolustaja Karlssonin pelikunto. Ruotsalaispuolustaja kärsii jonkinasteisesta alavartalovammasta, sillä hän ei pelannut päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla kuin loppuminuutin kirivaihdon.

Ottelusarjan viides ottelu pelataan sunnuntaina San Josessa. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 22.

Perjantain kierros:

St. Louis-San Jose 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)Otteluvoitot 2-2

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?