NHL

Tulikuuma Tuukka Rask torjui Bostonin finaaleihin kuuden vuoden tauon jälkeen – ”Tämä merkitsee paljon”

Julkaistu:

Tuukka Rask oli jäätävässä vedossa konferenssifinaaleissa.
Tuukka Rask torjui Boston Bruinsin kuuden vuoden tauon jälkeen Stanley Cupin finaaleihin. Rask oli huimassa vedossa itäisen konferenssin finaalisarjassa Carolina Hurricanesia vastaan.

Rask nollasi ratkaisevassa neljännessä ottelussa Hurricanesin pelaajat täydellisesti, kun Bruins otti vakuuttavan esityksen jälkeen 4–0-vierasvoiton varhain perjantaiaamuna. Katso kooste ottelusta alta:

Rask päästi konferenssifinaaleissa yhteensä vain viisi maalia. Kahdessa viimeisessä ottelussa Rask yllätettiin vain kerran. Rask oli myös edellisen kerran urallaan konferenssifinaaleissa tulikuuma. Keväällä 2013 Rask päästi konferenssifinaaleissa Pittsburgh Penguinsia vastaan vain kaksi maalia.

– Onhan se oma pelini kulkenut jo pidemmän aikaa. Sama se on joka kevät, kun mennään pleijareihin. Koetan olla se viimeinen lukko ja antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Ei se omalta kohdaltani ole sen kummallista, Rask sanoi ottelun jälkeen.

– Vuoden 2013 joukkueessa ja tässä joukkueessa voi olla yhtäläisyyksiä siinä, miten joukkue hitsautuu yhteen matkan varrella. Eka sarja Torontoa vastaan oli vaikea ja meni seiskapeliin asti. Tuntuu, että joukkueelta on koko ajan vähän lähtenyt painolastia pois matkan varrella, ja aletaan pelata vapautuneemmin ja vapautuneemmin. Konferenssifinaaleihin on vaikea päästä.

Rask torjui edellisen kerran Stanley Cupin finaaleissa keväällä 2013. Tuolloin Bruins hävisi finaalisarjan Chicago Blackhawksille. Nyt vastaan tulee voittaja San Jose Sharksin ja St. Louis Bluesin välisestä ottelusarjasta.

– Onhan se huikea saavutus päästä finaaleihin taas. Ei sitä auta kieltää. Tämä merkitsee paljon. On niin vaikea edetä pudotuspeleissä ja päästä finaaleihin asti. Se on kovan työn takana. Tästä pitää nauttia, mutta myös muistaa samalla, että meillä on vielä paljon töitä edessä.

Neljännen ottelun avauserä oli maalivahtien näytöstä. Raskin lisäksi Curtis McElhinney oli vahvassa vedossa. Konkarivahti otti heti avauserässä pari maagista pelastusta ja piti numerot nollissa.

Etenkin Patrice Bergeronin johtamalle Bruinsin ykkösketjulle aukeni laadukkaita maalipaikkoja, mutta ketjun tuhnun viimeistelyn takia taululla pysyivät 0-0-lukemat vielä avauserän jälkeen.

Bergeronin ketju korjasi vahingon toisessa erässä, kun Hurricanes jäähyili. Bruins pääsi jauhamaan ylivoimaa, kun kotijoukkue sortui väärään vaihtoon. David Pastrnak siirsi vieraat 1-0-johtoon Brad Marchandin loistavasta syötöstä.

Samat herrat olivat asialla vielä myöhemmin toisessa erässä. Tällä kertaa Pastrnak alusti ja Patrice Bergeron laukoi Bruinsin 2-0-johtoon.

Bruinsin ykkönen oli neljännessä ottelussa liekeissä. Bergeron teki päätöserässä myös 3-0-maalin Pastrnakin syötöstä. Marchand naulasi loppulukemat tyhjään maaliin.

Bruinsin ylivoima oli kovassa vedossa läpi konferenssifinaalien. Bruins teki seitsemän ylivoimamaalia 15 ylivoimatilanteesta. Vastaavasti Hurricanes teki ottelusarjassa vain yhden ylivoimamaalin 14 yrityksestä.

– Erikoistilannepelaaminen näytteli isoa roolia tässä sarjassa. Parempi sen ottelusarjan lopulta aina voittaa. Me loimme parempia paikkoja ja pistimme paikoista kiekon sisään. Isot äijät astuivat esiin ja meidän joukkueen syvyys tuli myös esiin. Meillä on todella syvä nippu, Rask kehui.

Erikoistilannepelaamisen lisäksi ison eron ottelusarjassa teki Rask. Kokenut 32-vuotias suomalaisvahti oli neljännessäkin ottelussa eleettömän varma. Rask nollasi jäätävillä torjunnoillaan Hurricanesin pelaajat kerta toisensa jälkeen.

– Tuukka oli taas kerran erinomainen. Tuukka on ollut tasaisen hyvä. Teimme myös hyvää työtä hänen edessään ja siivosimme maalinedustan. Pidimme Carolinan hyvin ykkössektorin ulkopuolella, kommentoi Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.

Bruins pelasi ilman kapteeniaan Zdeno Charaa, joka jätti viime hetkellä yllättäen ottelun väliin. Chara ehti pelata 98 pudotuspeliottelua putkeen ilman vammoja ennen torstaita. Kolossipuolustaja jätti edellisen kerran pudotuspeliottelun väliin keväällä 2011.

Chara tuli kuitenkin jäälle ottelun päätyttyä johdattamaan joukkueensa kättelyjonoon.


Torstain kierros:

Carolina-Boston 0-4 (0-0, 0-2, 0-2) B: Tuukka Rask 24/24 torjuntaa
  • Boston jatkoon voitoin 4-0

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt