Kommentti: Sensaatiomainen Kaapo Kakko johtaa Leijonia - NHL - Ilta-Sanomat

Kommentti: Sensaatiomainen Kaapo Kakko johtaa Leijonia

Leijonista puhutaan taas positiivisesti. Iso sulka siitä menee Kaapo Kakon, joukkueen parhaan hyökkääjän, hattuun, kirjoittaa Tommi Koivunen.

11.5.2019 23:50

Ollaan tilanteessa, jossa Leijonat on pelannut kaksi ensimmäistä MM-otteluaan isoja maita vastaan, ja oikeastaan kukaan ei taida maalailla kauhukuvia tai nähdä minkäänlaista kriisiä missään. Tilanne tuntuu poikkeukselliselta, ja Leijonia ympäröivä keskustelu on pitkästä aikaa hyvin positiivista.

Suurin kiitos siitä kuuluu Kaapo Kakolle, 18, vaikka toki Suomi on kollektiivisesti avannut MM-turnauksen ennakkoluulottomasti ja upeasti. Raivoisan kotiyleisönsä edessä pelanneen vahvan Slovakian kaataminen oli oikeastaan vielä isompi meriitti kuin Kanadan, joka puoliläpsytteli avausmatsissa.

Suomen jääkiekon ehkä suurimmasta lupauksesta Aleksander Barkovin jälkeen, Kakosta, ei ole vielä tullut samanlaista household-nimeä kuin Patrik Laineesta, Sebastian Ahosta ja Jesse Puljujärvestä kolme vuotta sitten.

Kirjoitin äskeisen lauseen ennen kuin Kakko laukoi toisen maalinsa Slovakian verkkoon, neljäntensä turnauksessa ja nolasi samalla Washington Capitalsin 19-vuotiaan lupauksen Martin Fehérváryn.

Joko vähitellen voidaan puhua Koko Kansan Kaaposta? Syytä olisi. Kakko laukoi ensin Nuorten Leijonien kultamaalin, hinasi sitten SM-liigassa TPS:ää ollen joukkueensa ylivoimaisesti paras pelaaja ja nyt hän on miesten MM-kisoissa Leijonien paras hyökkääjä.

Kakon onneksi Leijonat pelaa kollektiivisesti erinomaisesti vaikka antaakin materiaalissa tasoitusta kilpailijoilleen – siinä missä TPS:n muu joukkue alitti riman.

On 18-vuotias Kakko silti Leijonillekin valtavan tärkeä pelaaja, ehkä liiankin, koska hänen lisäkseen joukkueesta ei löydy kovinkaan montaa maalintekijän profiililla varustettua pelaajaa. Kahden ensimmäisen ottelun tilastot kertovat paljon: seitsemän tehtyä maalia, joista viisi Kakon.

Maaliensa lisäksi alati vaarallinen Kakko on säväyttänyt ennen kaikkea vahvalla kulmapelaamisellaan, todella äijämäisellä kiekon suojaamisellaan ja myös riistämällä sekä takakarvaamalla kiekkoja takaisin omille.

Jack Hughes on yhä selkeä ennakkosuosikki NHL:n kesän varaustilaisuuden ykköseksi, mutta jos Kakko jatkaa samaa tahtia, kaksintaistelusta tulee varmasti tiukempi kuin Auston Matthewsin ja Laineen välillä kolme vuotta sitten. Kakkosena varaavassa New York Rangersissa voidaan myhäillä, sillä seura saa joka tapauksessa riveihinsä pelaajan, joka olisi vähänkään huonompana varauskesänä tilaisuuden ylivoimainen ykkösnimi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?