NHL

Huippuvireinen Tuukka Rask loistaa ylivoimaisena ykkösenä – tässä ovat NHL:n pudotuspelien palkintosuosikit

Julkaistu:

NHL
Ilta-Sanomat listasi suurimmat Conn Smythe Trophyn voittajasuosikit.
Pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettava Conn Smythe Trophy on ollut viime kausien aikana hyökkääjien kiertopalkinto.

Kuudesta viime voittajasta vain kerran titteli on mennyt hyökkääjien ulkopuolelle. Duncan Keith pokkasi palkinnon keväällä 2015, kun Chicago Blackhawks voitti kolmannen Stanley Cupin kuuden vuoden sisään.

Stanley Cupin mestaruusjuhlien keskellä jaettava pysti ei juuri palkitsemisen hetkellä saa ansaitsemaansa huomiota, mikä on toki ymmärrettävää, koska kannujuhlien keskellä yksilöiden nostaminen ei yksinkertaisesti vain sovi lätkäkulttuuriin luontevasti.

Conn Smythe Trophy on kuitenkin ehdottomasti yksi arvostetuimmista pokaaleista NHL:ssä.


Toistaiseksi palkintoa ei ole voittanut yksikään suomalaispelaaja, mutta tänä keväänä saatetaan kirjoittaa suomalaista kiekkohistoriaa.

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on noussut pudotuspeleissä uudelle tasolle, ja johtaa tällä hetkellä Bruinsin vakuuttavaa kannujahtia. Pudotuspelien tärkeimmät ottelut ovat vasta edessä, mutta Rask on juuri kovin ennakkosuosikki Conn Smytheen.

NHL:n historiassa Conn Smythen on voittanut yhteensä 13 maalivahtia. Kovin palkintorohmu on Patrick Roy kolmella Conn Smythella, mikä on myös NHL:n ennätys.

2000-luvulta lähtien viisi maalivahtia on valittu pudotuspelien arvokkaimmaksi. Viisikosta ainoastaan Jean-Sebastian Giguere oli ainoa, jonka joukkue Anaheim Ducks ei voittanut Stanley Cupia.

Raskilta ykkösvahdin paikan ottanut Tim Thomas (2011) ja Jonathan Quick (2012) ovat ainoat 2010-luvun veskarit, jotka nostivat Conn Smythen käsivarsilleen mestaruusjuhlien keskellä.

Ilta-Sanomat listasi jokaisesta neljästä konferenssien finaalijoukkueesta suurimmat ennakkosuosikit Conn Smythe Trophyyn.

Boston Bruins

Kuten edellä mainittiin, Rask on ollut täysin omaa luokkaansa kahden ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana.

Avauskierroksella Torontoa vastaan 32-vuotias savonlinnalainen pesi puhtaasti Frederik Andersenin. Toisella kierroksella Columbusta vastaan Rask nosti rimaa jatkuvasti ottelusarjan edetessä eikä Sergei Bobrovski pystynyt vastaamaan haasteeseen.

Raskin numerot ovat pudotuspelien kovimmat kaikissa tärkeimmissä tilastoissa: 14 voittoa, torjuntaprosentti 93,8, päästettyjen maalien keskiarvo 2,02. Rask torjui joukkueensa keväällä 2013 finaaleihin.

Nyt maalilla on nähty vieläkin parempi ja kypsempi huippuvahti kuin kuusi vuotta sitten.

Carolina Hurricanes

Kevään suuryllättäjän riveistä voisi poimia useita potentiaalisia pelaajia, jotka ovat kantaneet komeasti kovissa paikoissa.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet täyttä timanttia ratkaisuhetkillä. Jordan Staal on Hurricanesin kokenut ja luotettava ankkuri. Yksi nimi nousee kuitenkin ylitse muiden: Jaccob Slavin.


Uransa ensimmäistä kertaa NHL:n pudotuspeleissä nähtävä 25-vuotias amerikkalainen on ollut joukkueen pelillinen moottori takalinjoilla. Eleettömän varmaa ja tehokasta pelaamista kiekolla ja ilman kiekkoa. Slavin on ollut toistaiseksi pudotuspelien paras ja tasaisin puolustaja.

San Jose Sharks

Sharksin ydinrunko on täynnä pudotuspelikokemusta ja tulivoimaa. Eturivistä löytyy Brent Burnsin, Erik Karlssonin, Logan Couturen ja Joe Pavelskin tasoisia tähtiä, jotka tietävät, miten keväällä mennään pitkälle.

Sharksin kannujahdin ykköshärkä on toistaiseksi kuitenkin ollut Tomas Hertl. Vanttera tshekkihyökkääjä oli jo viime kevään pudotuspeleissä Sharksin paras maalintekijä, mutta tänä keväänä Hertl, 25, on pannut uuden vaihteen silmään.

Hertl on johtanut Sharksin toista tulosketjua vakuuttavasti ja hakannut maaleja kovalla tahdilla. Hertl on Peter DeBoerin uusi ykköshyökkääjä.

St. Louis Blues

Nuottipaitojen kevätkauden suurin sankari on tulokasvahti Jordan Binnington, jota ilman Blues ei olisi koskaan edennyt edes pudotuspeleihin.

Kylmähermoinen kanadalaisvahti on kauden hienoimpia tarinoita, mutta pudotuspeleissä Bluesin arvokkaimmaksi pelaajaksi on noussut Jaden Schwartz. Monipuolinen ja tunnollinen kanadalaishyökkääjä pelasi pisteiden valossa uransa heikoimman runkosarjan, mutta pudotuspeleissä


Schwartz on ollut käänteentekevä pelaaja. Schwartz on iskenyt isoja, ottelusarjan suuntaa määritteleviä maaleja säntillisen kahden suunnan pelaamisen lisäksi.

NHL:n pudotuspelit

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt