NHL

Roope Hintzin jalka murtui – pelasi kipuja uhmaten ennätysminuuttinsa NHL:ssä: ”Oli uskomatonta, mitä hän teki”

Julkaistu:

NHL
Dallas Starsin GM hehkutti nuorta suomalaista.
Dallas Starsin keskushyökkääjää Roope Hintziä ei nähdä vahvistamassa Leijonien MM-kisajoukkuetta.

Hintz, 22, pelasi keskiviikon vastaisena yönä Starsin ja St. Louis Bluesin välisen seitsemännen ja ratkaisevan pudotuspeliottelun vasen jalka murtuneena.

Hintzin jalka murtui, kun hän esti Brayden Schennin viuhuvan laukauksen joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa. Sentteri poistui kaukalosta hetkeksi, mutta palasi hoitotoimenpiteiden jälkeen takaisin kehiin.

Dallas Starsin GM Jim Nill piti Hintzin osoittamaa taistelutahtoa esimerkillisenä, kun hän perkasi seuransa tilannetta kauden jälkeen.

– Oli uskomatonta, mitä hän teki. Hänet piikitettiin. Emme tienneet, että pystyykö hän pelaamaan viimeisessä ottelussa, Nill kehui seuran verkkosivuilla.

Hintz oli vahvasti esillä joukkueensa keväässä. Uransa ensimmäiset NHL:n pudotuspelit pelannut Hintz teki 13:ssa ottelussa tehopisteet 5+3=8.

Seitsemännessä ottelussa hän pelasi murtuneesta jalastaan huolimatta ennätysminuuttinsa toiseen jatkoerään asti venyneessä ottelussa: 23 minuuttia ja 35 sekuntia

Keskushyökkääjä oli Starsin pirteimpiä hyökkääjiä kauden viimeisessä ottelussa, joka päättyi tappioon lukemin 1–2. Blues meni jatkoon voitoin 4–3.

Hintz oli jopa lähellä ratkaista kiihkeän kamppailun kolmannen erän lopussa. Suomalaisen harmiksi vastustajan kokenut puolustaja Jay Bowmeester ehti viime hetkellä mailoineen väliin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt