Mikä trilleri! Dallasin suomalaistähtien kausi ohi – Esa Lindell urakoi seiskapelissä jättiminuutit - NHL - Ilta-Sanomat

Mikä trilleri! Dallasin suomalaistähtien kausi ohi – Esa Lindell urakoi seiskapelissä jättiminuutit

St. Louis Blues voitti Dallas Starsin jatkoajalla.

St. Louis Blues voitti Dallas Starsin jatkoajalla.

Julkaistu: 8.5.2019 7:16

St. Louisissa pelattiin raastava seiskapeli. Dallasin kausi päättyi toisessa jatkoerässä.

St. Louis Blues ja Dallas Stars ratkaisivat läntisen konferenssin ensimmäisen finaalipaikan pitkän kaavan kautta. Toiseen jatkoerään venynyt ottelu päättyi lopulta Bluesin 2–1-voittoon.

NHL:n kaikkien aikojen 176. seiskapelin sankariksi nousi Pat Maroon, joka runnoi voittomaalin ajassa 85.50. Voittomaali meni tarinallisesti oikeaan osoitteeseen, sillä Maroon palasi täksi kaudeksi kotikaupunkiinsa St. Louisiin, jotta hän pääsi viettämään enemmän aikaansa poikansa kanssa. Katso video ratkaisumaalista alta:

Dramaattiseen tappioon päättyi myös Starsin suomalaiskolmikon Esa Lindellin, Miro Heiskasen ja Roope Hintzin kausi. Kolmikko oli pudotuspeleissä näkyvässä roolissa Starsin marssissa toiselle kierroksella.

Ratkaisevassa seiskapelissä Lindell urakoi eniten (37.45 minuuttia) kaikista pelaajista. Voittomaalia lähietäisyydellä todistanut Heiskanen pelasi joukkueestaan kolmanneksi eniten (33.06). Vahvan ottelun pelannut Hintz pelasi reilut 23 minuuttia.

Bluesin ja Starsin seiskapelin ylivoimainen ykköshahmo oli Ben Bishop. Parimetrinen jenkkivahti oli ainoa syy, miksi ottelu venyi ylipäätään jatkoille.

Ben Bishop

Ben Bishop

Blues hallitsi ottelua mielin määrin, mutta Bishopilla oli yksi NHL:n lähihistorian vakuuttavimmista veskariklinikoista pystyssä. Bishop venyi 52 torjuntaan.

Bishop on torjunut NHL-urallaan nyt kolme seiskapeliä, joissa hän on päästänyt vain kaksi maalia selkänsä taakse.

Bishopin lisäksi taistelun ruumiillistuma Starsilta seiskapelissä oli Hintz, joka pelasi sököllä jalalla. Hintz sai edellisessä ottelussa tulisen laukauksen vasempaan jalkaansa, minkä takia hän matkusti St. Louisiin ”saappaan” kanssa.

Hintz jätti aamujään väliin, mutta hän oli seiskapelissä jalkavammastaan huolimatta joukkueensa energisin ja vaarallisin hyökkääjä.

Hintz aiheutti luisteluvoimallaan ja röyhkeydellään harvat vaaralliset Starsin tilanteet. 22-vuotias suomalaishyökkääjä pani myös kroppaa likoon puolustuspäädyssä ja blokkasi laukauksia.

Hintz oli senttien päässä ratkaista ottelun kolmannen erän loppuhetkillä. Tamperelainen ajoi vauhdilla hyökkäysalueella, kiersi maalin ja yritti ujuttaa vanhanaikaisella kiekon pömpeliin, mutta Jay Bouwmeester sai juuri mailansa riittävästi väliin, että maali jäi syntymättä.

Roope Hintz

Roope Hintz

Kokonaisuutena Starsin laadukkaat maalipaikat olivat lähinnä huhuja. Pelillisesti Blues oli dominoiva ja vei ottelua miten tahtoi.

Blues tuli porteista ulos ryminällä ja pakotti Starsin puolustamaan syvällä omissa ja kulmissa avausvaihdoista lähtien. Rouheaa ja suoraviivaista duunarilätkää isoilla pojilla pelaavalle Bluesille tämä kävi kuin nenä päähän.

Blues sai väkevästä alusta myös tarvittavan palkinnon, kun Vince Dunnin viivalaukaus vei kotijoukkueen 1–0-johtoon. Katso video maalista alta:

Avausmaalin merkitys oli Bluesin ja Starsin ottelusarjassa ratkaisevassa roolissa. Ottelusarjan kuudessa ensimmäisessä ottelussa avausmaalin tehnyt joukkue voitti viidesti.

Stars selvisi kuitenkin avauserästä kuivin jaloin, kun Mats Zuccarello tasoitti ottelun neljä minuuttia ennen erätaukoa. Katso video maalista alta:

Tämän jälkeen Starsilla alkoi armoton puolustustaistelu.

Starsin hyökkääminen oli pitkät pätkät olematonta. Energia meni suurimmaksi osaksi puolustusalueella möyrimiseen ja alueen tyhjentämiseen. Blues jauhoi määrätietoisemmin ja tasaisemmin laitojen ja päätypelien kautta sekä hallitsi kiekkoa.

Toisessa erässä Stars sai ainoastaan yhden hikisen laukauksen maalia kohti. Blues pommitti erässä 18 kertaa maalia kohti, mutta Bishop piti numerot tasoissa ja vieraita mukana ottelussa.

Kolmannessa erässä mankelointi jatkui. Stars oli kovassa pesukoneessa, kun kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä vaihdosta toiseen Starsin päätyyn. Stars puolusti kuitenkin sitkeästi ja otti vastaan sinistä vyöryä.

Jordan Binnington

Jordan Binnington

Stars sai toisessa ja kolmannessa erässä vain neljä laukausta aikaiseksi Jordan Binningtonin vartioimaa maalia kohti. Bluesin vastaava lukema oli 31.

Ensimmäisessä jatkoerässä Blues oli hallitsevampi osapuoli, mutta Stars pääsi paremmin pelaamaan kiekolla ja saamaan painetta Binningtonin maalille. Mitä pidemmälle ottelu eteni, Stars alkoi saada parempia maalipaikkoja useammin.

Blues saa syyttää itseään siitä, että ottelun ratkaisu venyi lopulta näin pitkälle.

Bluesin ylivoima oli läpi sarjan tehotonta. Blues onnistui vain kahdesti 22 ylivoimakerrasta. Starsin alivoimapeli oli rautaista pudotuspeleissä. Joukkue tappoi jäähyjä (35/37) 94,5 prosentin tehokkuudella. Katso kooste koko ottelusta:

Tiistain kierros:

St. Louis-Dallas 2-1 ja. (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

St. Louis jatkoon voitoin 4-3

Tuoreimmat osastosta