Usea NHL-seura halusi MM-kisoihin valitun Oliwer Kasken – rakettimaisen nousun huipulle tehnyt Leijonien puolustaja on tehnyt ratkaisunsa

Unelmakautensa MM-kisoissa huipentavasta porilaisesta tulossa Detroitin seurahistorian neljäs suomalaispelaaja.

Uraansa ensi syksynä Pohjois-Amerikassa jatkava Oliwer Kaski kuuluu Leijonien tärkeimpiin kiekkotaitaviin puolustajiin perjantaina alkavissa MM-kisoissa.

6.5.2019 14:34

Lahden Pelicansissa loistavan kauden pelannut, puolustajien maali- ja pistepörssin voittanut Oliwer Kaski, 23, ei ole salaillut haluaan jatkaa jääkiekkouraansa NHL:ssä.

Porilaissyntyisen toisen polven huippupuolustajan kausi huipentuu vielä Slovakian MM-kisoissa, joissa Kaski kuuluu Leijonien johtaviin kiekollisiin puolustajiin.

Aikanaan ilman NHL-varausta jäänyttä Kaskea edustava International Sports Advisors -agenttitoimisto on kulissien takana tehnyt rajusti töitä pelaajan NHL-unelman toteuttamiseksi, ja Ilta-Sanomien tietojen mukaan valmista on syntynyt.

Kasken uusi seura on legendaarinen Detroit Red Wings.

Ilta-Sanomat tavoitti maanantaina Kasken, joka ei halunnut kommentoida tilannettaan. Hänen pelaaja-agenttinsa Ilkka Larva oli vuolassanaisempi.

– Mitään allekirjoitettua sopimusta ei NHL:n sääntöjen mukaan saa tässä vaiheessa olla. Kaikki uutisointi on ennenaikaista ennen kuin sopimus on allekirjoitettu ja rekisteröity. Yleisellä tasolla voin sanoa, että Oliweriin on kohdistunut suurta mielenkiintoa monista NHL-seuroista, tähtipelaajista mm. Aleksander Barkovia ja Mikael Granlundia edustava Larva sanoi.

Vuonna 1995 syntyneet pelaajat allekirjoittavat NHL:n työehtosopimuksen mukaan yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen, jossa maksimipalkka on 925 000 dollaria eli noin 825 000 euroa.

Oliwer Kaski valittiin SM-liigan parhaaksi puolustajaksi kaudella 2018–19.

Kaskesta on tulossa vasta neljäs suomalaispelaaja hiipuneen dynastian seurahistoriassa.

Aiemmin Red Wingsissä ovat pelanneet Valtteri Filppula, Ville Leino ja Teemu Pulkkinen. Yhdestätoista Stanley Cupin mestaruudestaan Detroit saavutti neljä vuosina 1997–2008. Filppula oli voittamassa näistä viimeistä.

Detroit saattaa osoittautua NHL-peliajan ja -läpimurron kannalta Kaskelle oivalliseksi seuraksi, sillä joukkueen alakertaa pidetään yhtenä NHL:n heikoimmista. Runkosarjaan päättyneen kauden 82 ottelua tuottivat 74 pistettä, ja vain neljän joukkueen verkkoon paukutettiin enemmän osumia kuin Red Wingsin.

Yhden suunnan sopimuksia tehneitä puolustajia on tällä hetkellä viisi eli tähtipelaaja Mike Green, Danny DeKeyser, Jonathan Ericsson, Trevor Daley ja Madison Bowey. Ruotsalaisveteraani Niklas Kronwall harkitsee jo 2003 alkaneen NHL-uransa paketoimista.

Kaski kilpailee lähtökohtaisesti peliajasta joukkueen kolmospakkiparissa, ja mahdollisuudet ottaa paikka harjoitusleirillä ovat alakerran laatuvajeen takia vähintään kohtalaiset.

Detroit Red Wingsin kotiosavaltio Michigan on Kaskelle tuttu.

Hän lähti vuonna 2015 Ässien A-nuorista hakemaan uralleen nostetta amerikkalaisesta yliopistokiekosta ja päättyi Kalamazoossa sijaitsevaan Western Michigan Universityyn, parin tunnin ajomatkan päähän Detroitista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?