NHL

Dallasin suomalaistähdillä hyytävä ottelu – St. Louis venytti ratkaisun seiskapeliin

Julkaistu: , Päivitetty:

NHL
Dallas ei pystynyt iskemään ottelusarjaa poikki kotijäällään.
Dallas Starsin ja St. Louis Bluesin välinen toisen kierroksen ottelusarja huipentuu seiskapeliin.

Blues otti veitsi kurkulla 4–1-vierasvoiton Dallasin kotipyhätöstä sunnuntaina ja tasoitti ottelusarjan 3–3:een.

Seitsemäs ottelu pelataan St. Louisissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Dallasin suomalaiset Esa Lindell, Miro Heiskanen ja Roope Hintz ovat loistaneet läpi pudotuspelien, mutta muun joukkueen tavoin kuudes ottelu jätti parannettavaa.

Aktiivisesti hyökkäyksiä taas kerran tukeneen Heiskasen ja Hintzin tehotilasto painui hyytävimpiin lukemiin Dallasilta. Molempien tilastoihin jäi -3. Myös Aleksandr Radulov jäi kolme maalia pakkaselle.

Heiskanen sai Dallasin joukkueesta eniten peliaikaa (24.08 minuuttia). Lindell (20.44) pelasi joukkueestaan neljänneksi eniten.
  • Katso kooste ottelusta alle olevalta videolta
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Bluesin leiristä kuului ennen kuudetta ottelua itsevarmoja kommentteja siitä, että sarja palaa pomminvarmasti vielä seitsemänteen otteluun St. Louisiin.

Ottelun avausvaihdot vahvistivat viestiä, sillä Blues oli avauserän ensimmäisen kympin dominoiva. Kapteeni Alex Pietrangelo laukoi Bluesin 1–0-johtoon jo 63 sekunnin jälkeen.

Pahasti telineissä alussa ollut Dallas sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti vasta reilun kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen.

Maalinteon tehokkuus oli kuitenkin tapissa, sillä kotijoukkue rokotti heti ensimmäisestä ylivoimastaan avauserän puolivälin jälkeen. Ykköskoostumus sahasi kärsivällisesti Bluesin alivoimaneliön halki ja Tyler Seguin laukoi 1–1-tasoituksen.

Toisesta erästä tuli tarkkaileva ja osin sekavakin 20-minuuttinen. Stars sai luotua suorista hyökkäyksistä painetta hyökkäyspäätyyn, mutta ykkössektorin tontit olivat kortilla. Bluesin kiekollinen peli sakkasi ajoittain, mutta vierasjoukkue iski kertaalleen tehokkaasti vastahyökkäyksestä.

Vajaat viisi minuuttia ennen erän loppua Lindell yritti ottaa korkeaa pystysyöttöä hanskalla kiinni, mutta kiekko ajautui Oskar Sundqvistille, joka löysi maalilta David Perronin. Perron vei pudotuspelien kolmannella maalillaan Bluesin 2–1-johtoon.

Bluesilla ei ole tapana sulaa, kun se pääsee johtoasemassa kolmanteen erään. Ennen kuudetta ottelua Blues oli johtanut tämän kevään pudotuspeleissä kolmesti kahden erän jälkeen ja se voitti näistä jokaisen.

Vastaavasti Stars ei ole pystynyt nousemaan kahden erän jälkeen tappioasemasta voittoon vielä kertaakaan.

Blues pelasi jälleen kerran kypsästi ja kurinalaisesti johtoasemassa. Jaden Schwartzin 3–1-maali toi lisää etumatkaa ennen erän puoliväliä.

Maalia edelsi dramaattinen tilanne, kun Colton Paraykon painava laukaus osui Ben Bishopia solisluun kohdalle. Bishop lysähti jäähän tuskaisena, ja samaan aikaan Schwartz ohjasi Alexander Steenin laukauksen tyhjään maaliin.

Vain 33 sekuntia myöhemmin Bluesin voitolle lopullisen sinetin iski tulokashyökkääjä Sammy Blais, joka ohitti Bishopin neljännen kerran. Tähän päättyi myös Bishopin ottelu. Anton Hudobin pelasi ottelun loppuun.

Lisätty video kello 7.11.

NHL:n pudotuspelit


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt