Tuukka Rask jatkaa hurjassa kevätvireessä – Kekäläisen Columbukselle kirvelevä tappio - NHL - Ilta-Sanomat

Tuukka Rask jatkaa hurjassa kevätvireessä – Kekäläisen Columbukselle kirvelevä tappio

Boston otti kolmannen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Columbus Blue Jacketsin Cam Atkinson yrittää ohittaa Boston Bruinsin suomalaismaalivahdin Tuukka Raskin.­

5.5.2019 5:24

Tuukka Rask ja Boston Bruins ovat voiton päässä itäisen konferenssin finaalipaikasta.

Bruins venyi huiman trillerin jälkeen 4–3-kotivoittoon Columbus Blue Jacketsia vastaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Bruins johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2.

Bruinsin ja Blue Jacketsin viidennessä ottelussa nähtiin aiempien otteluiden tapaan vakuuttavaa maalivahtipeliä, vaikka 60 minuuttiin mahtuikin seitsemän maalia.

Ilman Raskin ja Sergei Bobrovskin vahvaa iltapuhdetta, maaliverkot olisivat heiluneet huomattavasti tiheämmin.

Ottelun kakkostähdeksi valitun Raskin lisäksi Bruinsin avainpelaajia voitossa olivat David Pastrnak (2+0) ja Brad Marchand (1+2), jotka juonivat myös ottelun voittomaalin villiksi äityneessä päätöserässä.

Rask on ollut toisella kierroksella loistava tikissä, mikä ei ole jäänyt huomaamatta myöskään kriittisiltä Bruins-kannattajilta.

Bostonilaisyleisö osoitti villisti suosiotaan Raskille jo ennen aloituskiekon pudottamista. TD Gardenin yleisö mylvi rytmikkäästi Tuukka, Tuukka -huutoja myös ottelun aikana. Eikä syyttä. Rask oli ottelun ensimmäiset 50 minuuttia jäätävän kovassa vireessä.

Raskin nollapeli mureni vasta päätöserän puolivälissä, kun Seth Jonesin laukoma kiekko otti kimmokkeen ja livahti juuri ja juuri Raskin patjan kautta maaliviivan yli. Maalia tarkastettiin pitkään ja hartaasti videolta, mutta lopulta osuma hyväksyttiin.

Jonesin maalista alkoi ottelun hulluin vaihe. Joukkueet iskivät seuraavat neljä maalia kolmen minuutin ja 27 sekunnin sisään. Blue Jackets teki maaleista kolme.

Vierasjoukkueen kiri ei kuitenkaan alkanut 1–2-kavennuksen jälkeen vahvasti, sillä Bruins kuittasi heti perään 3–1-maalin.

Rask torjui ensin Nick Folignon yrityksen, ja seuranneesta vastahyökkäyksestä Bruins pääsi iskemään neljällä yhtä vastaan. Pastrnak päätti harppuunahyökkäyksen tarkalla laukauksella etuyläkulmaan ohi Bobrovskin.

Sitkeä Blue Jackets tuli kuitenkin saman tien uudestaan maalin päähän. Pastrnakin maalista 51 sekuntia myöhemmin Ryan Dzingel ohitti Raskin laukomalla kiekon etukulmasta maalin kattoon.

Lisää tuli vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Dean Kukan tykitti 3–3-tasoituksen. Maali oli 25-vuotiaan sveitsiläispuolustajan NHL-uran ensimmäinen.

Bobrovski antoi taas kerran joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta, mutta edessä pelannut joukkue ei ollut samaa tasoa maalivahtinsa kanssa viidennessä ottelussa.

Bobrovski otti illan aikana useita maailmanluokan pelastuksia, jotka pitivät vierasjoukkueen mukana pelissä. Apuja ei tullut kuitenkaan liikaa. Ratkaisuhetkillä jopa Artemi Panarinin kaltainen tähti sortui kalliisiin kiekonmenetyksiin.

Pastrnakin voittomaali vain puolitoista minuuttia ennen loppua oli tästä paras esimerkki. Bruinsin ykkösketju pääsi Panarinin tötöilystä vaaralliseen vastahyökkäykseen, joka päättyi Pastrnakin kliiniseen viimeistelyyn suoraan Marchandin syötöstä.

Pressikatsomossa ottelua seuranneen Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen elekielestä tv-kuvissa näki, että takaiskumaalin ajoitus ja tapa korpesi huolella.

Hyvä esimerkki oli myös Bruinsin 2–0-maali. Bobrovski ryösti ensin Marchandin avopaikassa näyttävällä räpylätorjunnalla, mutta seuranneessa irtokiekossa ei ollut Blue Jacketsin pelaajia tarpeeksi lähellä, joten Marchand sai iskeä vapaasti limpun verkkoon.

Ottelusarja on katkolla Bruinsille kuudennessa ottelussa, joka pelataan Columbuksessa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?