NHL-tähti Nikita Kutsherov teloi puolustuskyvyttömän Markus Nutivaaran – kommentoi nyt laajasti tuomittua sikailuaan

Nikita Kutsherov yrittää unohtaa massiivisen NHL-pettymyksensä pian alkavissa Slovakian MM-kisoissa.

Nikita Kutsherovin hermo paloi, kun mestarisuosikki Tampa Bay Lightning oli pahoissa vaikeuksissa NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Columbus Blue Jackets marssi lopulta ottelusarjasta tyylillä jatkoon.

4.5.2019 14:34

Tämän piti olla NHL:n runkosarjaa mielin määrin dominoineen Tampa Bay Lightningin ja liigan pistepörssin voittajan Nikita Kutsherovin kevät. Toisin kuitenkin kävi.

Mestarisuosikki joutui yllättäviin vaikeuksiin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Columbus Blue Jacketsia vastaan. Viime tipassa jatkopeleihin selviytynyt Columbus lähetti Tampan tähdet lopulta kesälomalle otteluvoitoin 4–0.

Tampan tarun tyly loppu oli kova paikka suuria odottaneelle joukkueelle. Venäläistähti Kutserov menetti hermonsa täydellisesti jo ottelusarjan toisessa pelissä, jossa Columbus vei runkosarjan ykköstä maalein 5–1.

Kutsherov päätti kyseisen ottelun surulliseen episodiin, kun hän taklasi törkeästi Blue Jacketsin suomalaispuolustajaa Markus Nutivaaraa. Nutivaara oli tilanteessa polvillaan jäässä.

Turhautuneen Kutsherovin teko tuomittiin kiekkoyhteisössä laajasti.

Taklauksen voi katsoa alla olevalta videolta.

Kutsherov sai tempustaan yhden ottelun pelikiellon, jota monet pitivät naurettavan vähäisenä rangaistuksena. Nutivaara, 24, ei ole ollut tällin jälkeen pelaavassa kokoonpanossa.

Venäläishyökkääjä on ollut tunteita herättäneestä tapauksesta vähäsanainen. Hän kommentoi asiaa lyhyesti Venäjän MM-joukkueen lehdistötapaamisessa.

– Kysymys pudotuspeleissä saamastasi pelikiellosta. Mistä sellainen? Ja miten se vaikutti sinuun? venäläiskanava Match TV:n toimittaja kysyi Kutsherovilta.

– Mitä minun pitäisi sanoa? En ymmärtänyt, hyökkääjä vastasi.

Markus Nutivaara (maassa) joutui Nikita Kutsherovin törkytempun uhriksi.

– Miksi pelasit niin siinä hetkessä? toinen toimittaja täsmensi.

– Tuolla tavalla kysymys olisi pitänyt esittää. En tiedä, ehkä tunteet, tappiotilanne ja olosuhteet vaikuttivat asiaan. En ajatellut, että siitä seuraisi pelikieltoa, Kutsherov kommentoi.

Venäjän maajoukkueen vahvuuteen hiljattain liittynyt Kutsherov oli muutenkin haluton ruotimaan NHL-kauden käänteitä. Päähuomio on ensi viikolla alkavissa MM-kisoissa, joihin kovien NHL-nimien vahvistama Venäjä lähtee suurena voittajasuosikkina.

Joukkueeseen ovat liittyneen Kutsherovin lisäksi muun muassa Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Malkin, Jevgeni Kuznetsov, Ilja Kovaltshuk ja Andrei Vasilevski.

– Olen jo unohtanut NHL-kauden. Meillä on nyt kasassa hyvä porukka. Pukuhuoneessa vitsaillaan, ja kaikki on toisenlaista, tätä minulla on ollut ikävä. Joten mitä järkeä on ajatella menneitä? Keskityn nyt maajoukkueeseen ja siihen, että pelaisin hyvin, Kutsherov sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?