NHL

Sensaatiovahti torjui St. Louisille avausvoiton – Hintz pisteille, Lindell pudotti hanskat

Julkaistu:

NHL
Kotietu oli valttia NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen avausotteluissa.
Boston Bruinsin tapaan myös St. Louis Blues otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan voittamalla kotiavauksessa Dallas Starsin.

Avauskierroksella Patrik Laineen edustaman Winnipeg Jetsin laulukuoroon passittanut Blues vei ensimmäisen ottelun Starsia vastaan 3-2 torstain ja perjantain välisenä yönä.

Bluesin ykköspyssy oli kaksi maalia nakuttanut Vladimir Tarasenko. Väkivahva venäläistykki teki Bluesin 2-1- ja 3-1-maalit.

Lehmänhermoilla varustettu tulokasvahti Jordan Binnington oli avausottelussa Vezina-finalisti Ben Bishopia vakuuttavampi, mikä oli myös yksi ottelun käännekohdista.

Blues on jäljellä olevista kahdeksasta NHL-joukkueesta ainoa, jonka riveissä ei pelaa tänä keväänä suomalaisia.

Starsin suomalaisedustus on vahva, sillä pelaavassa kokoonpanossa nähtiin avausottelussa luottopuolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen sekä kakkossentterin tonttia hallitseva Roope Hintz, joka keräsi syöttöpisteen Jamie Bennin 2-3-kavennusmaaliin.

Hintz on kerännyt neljässä viime ottelussa tehot 2+2.

Vahvan ottelun pelannut Hintz oli myös lähimpänä maalintekoa härmäläisistä päätöserässä, mutta Binnington oli jäätävässä kunnossa.

Starsin pelaajat yrittivät myös saada Binningtonin peliä sekaisin ajamalla häkille voimalla. Pisimmälle meni Blake Comeau, joka jyräsi päätöserässä vastaan tulleen kanadalaisvahdin rajusti jäähän.

Seuranneessa joukkokahakassa Lindell pudotti hanskat Blues-kapteeni Alex Pietrangelon kanssa. Kaksikko nuhjasi kuitenkin vain hetken, joten molemmat selvisivät kahden minuutin rangaistuksella väkivaltaisuudesta.

Kuumaksi ja fyysiseksi äityvän ottelusarjan toinen ottelu pelataan St. Louisissa lauantai-iltana kello 22 Suomen aikaa.

Blues ja Stars kohtaavat toisella pudotuspelikierroksella toisen kerran neljän vuoden sisään. Edellisen kerran keväällä 2016 Blues vei ottelusarjan voitoin 4-3 ja eteni läntisen konferenssin finaaleihin.

Torstain kierros:

Boston-Columbus 3-2 je (1-0, 0-0, 1-2, 1-0) B: Tuukka Rask 20/22 torjuntaa, Otteluvoitot 1-0

St. Louis-Dallas 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) D: Roope Hintz 0+1, Otteluvoitot 1-0

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt