NHL

Kommentti: NHL:ssä on käynnissä kaikkien aikojen pudotuspelit

Julkaistu:

Kommentti
Kävi loppukaudella miten tahansa, kuluva kevät jää NHL:n historiaan yhtenä kaikkien aikojen dramaattisimmista, kirjoittaa Sami Hoffrén.
Kaikkien aikojen kevät! Yksi sairaimmista kiekkopeleistä! Jättisensaatio!

Tänä keväänä superlatiivien käyttöä ei ole tarvinnut säästellä.

Nyt pelataan NHL:n kaikkien aikojen eeppisintä pudotuspelikevättä. Kävi loppukevään aikana oikeastaan miten tahansa, jo nyt voi sanoa, että kevät 2019 jää NHL:n historiaan yhtenä kaikkien aikojen dramaattisimmista.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros on aina turboahdettu ja sykähdyttävä parin viikon setti, jossa 16 joukkueen tiivis pelitahti takaa sen, että tapahtumia, dramaattisia käänteitä ja puheenaiheita riittää.

Ja sitten on erikseen tämä kevät.

Columbuksen ja Carolinan ”ihmeet”

Ensimmäistä kertaa NHL-historiassa kaikki neljä divisioonan kärkijoukkuetta lähtivät laulukuoroon jo avauskierroksella.

Columbus Blue Jackets näytti isointa hauista tuuppaamalla runkosarjan ylivoimaisen ykkösen Tampa Bay Lightningin suoraan neljässä ottelussa lomille.

Lightning ei ollut parhaimmillaan, mutta enemmän huomiota ansaitsee Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets, joka pelasi kurinalaisena kollektiivina vakuuttavan ottelusarjan.

Lännen ykkönen Calgary Flames jäi yllättävän pahasti dynaamisen Colorado Avalanchen jalkoihin. Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen näyttivät viiden ottelun mittaisessa rysäyksessä, mitä tarkoittaa johtajuus keväällä. Johnny Gaudreau ja Sean Monahan olivat kiltisti kuunteluoppilaina.

Mielettömän avauskierroksen huipensi kolme seiskapeliä, joista kaksi ratkesi vasta jatkoerissä.

San Jose Sharksin loppuhetkien neljän maalin ylivoimasessio ja nousu haudan partaalta voittoon Vegas Golden Knightsista hakee vertaistaan. Boston Bruinsin seiskapelin dominointi Toronto Maple Leafsia vastaan oli avauskierroksen harvoja pankkeja.

Oma lukunsa on Carolina Hurricanesin kehityskaari. Hurricanesista on puhuttu jo monta vuotta seuraavana nuorekkaana haastajana, mutta lasikatto rikkoutui vasta tänä keväänä.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämä ”ääliöiden joukko” oli kevätkaudella runkosarjan parhaita joukkueita, mikä varmisti paikan kevättansseihin ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen.

Hurricanesilla on ollut tapana mennä pitkälle, kun harvinainen paikka pudotuspeleihin varmistuu. Tämä kevät ei näytä olevan poikkeus.

Hallitsevan mestarin Washington Capitalsin pudottaminen seiskapelissä oli iso sulka organisaation hattuun. Kehittyvä ja potentiaalinen joukkue tarvitsee tämänkaltaisia elintärkeitä etappivoittoja, jotta siitä voi kasvaa joskus tulevaisuudessa jotain kestävämpää.

Tulokasvalmentaja Rod Brind’Amour on tehnyt hyvää työtä nuoren ja kokemattoman joukkueen kanssa. Entinen huippusentteri on ostanut pelaajiensa täyden luottamuksen. Kaikesta näkee, että Hurricanes on pelottomasti hakemassa menestystä tässä ja nyt.

Onnistunut tasausjärjestelmä

NHL:n kiristyneestä kilpailullisuudesta ja tasoerojen kaventumisesta on jauhettu paljon viime vuosina.

Komissaari Gary Bettman on tehnyt alamaistensa kanssa väsymättömästi töitä vuosikaudet sen eteen, että NHL:ssä tasoerot pysyvät kireinä ja sarja on mahdollisimman yhdenvertainen.

Kilpailua säädellään keinotekoisesti varaustilaisuuden lisäksi palkkakatolla, mikä on tuonut NHL:n johdon kaipaamia tuloksia.

Tämän kevään pudotuspelit ovat mahtava esimerkki NHL:n tasa-arvoisuudesta. Kahdeksan parhaan joukossa on vain kolme joukkuetta, jotka sijoittuivat runkosarjassa kymmenen parhaan joukkoon.

Bettmania on muodikasta haukkua, mutta hänen valtakaudellaan NHL:stä on tullut Pohjois-Amerikan tasaisin ja ennalta-arvaamattomin ammattilaissarja, jossa aidosti kuka tahansa voi voittaa.

Pudotuspelien 2. kierros

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt