NHL

Tuomarit nousivat valtavaan rooliin NHL:n dramaattisessa näytöksessä – kohuratkaisusta puhutaan vielä pitkään: ”Täysi vitsi!”

Julkaistu:

NHL
Vegas Golden Knightsin kausi päättyi katkeralla tavalla. Tuomariston kohuratkaisu puhuttaa ympäri kiekkomaailman.
Suomen aikaa keskiviikkoaamuna koettiin yksi NHL:n lähihistorian dramaattisimmista otteluista, kun San Jose Sharks ja Vegas Golden Knights kohtasivat pudotuspelisarjan seitsemännessä kamppailussa.

Vegas näytti jo olevan matkalla selvään voittoon. Se kontrolloi tapahtumia ja johti peliä turvallisen tuntuisesti 3–0 kolmannen erän puolivälin lähestyessä.

Sitten tapahtui jotakin, mikä käänsi täysin ottelun kulun.

Vegasin keskushyökkääjä Cody Eakin hävisi puolustusalueen aloituksen, jonka jälkeen hän töytäisi poikittaisella mailalla Sharksin Joe Pavelskia rintaan.

Pavelsi menetti harmittoman näköisessä tilanteessa tasapainonsa ja kaatui Vegasin Paul Stastnyn saattelemana jäähän.

Epäonnekseen Pavelski rojahti jäähän olkapää edellä ja loukkaantui. Lisäksi hänen kasvosuojuksensa viilsi mitä ilmeisimmin haavan kasvoihin, sillä jäähän valui hieman verta.

Yhdysvaltalaiskonkari jäi makaamaan jään pintaan.

Tuomaristo kokoontui pohtimaan tilannetta ja passitti hetken päästä yllättäen Eakinin ulos ottelusta. Syy oli poikittainen maila.

Tuomarit luulivat mitä ilmeisimmin, että Eakin oli osunut Pavelskia päähän, vaikka todellisuudessa tämä loukkaantui epäonnekkaasti harmittoman töytäisyn seurauksena.

Eakinin ulosajo:
Jos video ei näy, katso se tästä.

San Jose teki ulosajoa seuranneen viiden minuutin ylivoimansa aikana neljä maalia ja nousi 4–3-johtoon. Vegas kampesi vielä ilman maalivahtia tasoihin, mutta kotijoukkue Sharks päätti nevadalaisten kauden jatkoajalla.

Täysin kohtuuttomalta vaikuttanut tuomio kuumensi ymmärrettävästi tunteita vierasleirissä.

– Täysi v***n vitsi. Vitonen tuosta! Se muutti koko pelin. Meiltä ryöstettiin voitto. Tämä on häpeällistä, Vegasin tähtipelaaja Jonathan Marchessault jyrisi Spotsnetin haastattelussa.

– Kakkonen ehkä, mutta että vitonen. Jostakin mitä et edes näe. Tuomari sanoi, että se näytti melko pahalta. Jos sanot niin, et todellakaan nähnyt sitä. V***u, mikä vitsi.

Marchessault korosti toivovansa vilpittömästi, ettei Pavelski loukkaantunut epäonnisessa tilanteessa vakavasti. Samalla hän kuitenkin manasi, kuinka tuomio muutti täysin ottelun kulun.

– Se oli aloitus, jossa oli työntö. Noin 50 prosenttia aloittajista antaa pienen kontaktin, jos häviää aloituksen. Jos se on mielestäsi poikittainen maila, puhalla siitä kakkonen!

– Miksei näitä voi katsoa uudestaan videolta? Tämä on nopea peli ja tilanteet tulevat nopeasti, Marchessault sanoi.

Myös Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant jakoi näkemyksiään kohutilanteesta.

– He eivät sanoneet siitä mitään. Heidän mielestään se oli selvä poikittainen maila kasvoihin, mutta me kaikki näimme, ettei niin tapahtunut, Gallant sanoi.

– Hävisimme tuomion takia, koska hallitsimme peliä. Näitte, mitä tapahtui sen jälkeen, ja se on sääli, koska meidän pitäisi pelata seuraavalla kierroksella.

Vegasille jää pudotuspeleistä paljon jossiteltavaa. Vaikka Eakinin tuomio on jälkikäteen tarkasteltuna tuomarifarssi, Golden Knightsille tarjoiltiin jatkopaikkaa jo ennen sitä.

Vegas johti ottelusarjaa jo voitoin 3–1. Varsinkin San Josen 2–1-jatkoaikavierasvoittoon päättyneessä kuudennessa kamppailussa Vegas oli selvästi kuskin paikalla mutta ei onnistunut tappamaan hailaumaa.

San Jose kohtaa toisella kierroksella Mikko Rantasen edustaman Coloradon.

NHL:n pudotuspelit

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt