NHL

Video: Bostonin ja Toronton trilleri huipentuu seiskapeliin – Tuukka Raskilta kehut vastustajan tähdelle: ”Ilkeitä maaleja”

Julkaistu:

NHL
Tuukka Raskin Boston haki ehjän esityksen jälkeen pakkovoiton.
Tuttu parivaljakko tutussa tilanteessa. Toronto Maple Leafsin ja Boston Bruinsin välisen ottelusarjan ratkaisu venyy toisena keväänä putkeen seitsemänteen otteluun.

Bruins pilasi torontolaisten pääsiäissunnuntain bileet hakemalla veitsi kurkulla 4-2-vierasvoiton.

Tuukka Rask Bruinsin maalilla oli mies paikallaan. Rask ei joutunut kovaan rumputuleen, mutta Leafs pystyi luomaan etenkin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla tukun vaarallisia paikkoja, joissa 32-vuotiasta suomalaisvahtia mitattiin kunnolla.

Ottelusarjan kokonaiskuvan mukaisesti molemmat maalivahdit olivat iskussa myös kuudennessa ottelussa.

Frederik Andersen on ollut Leafsin tasaisin ja arvokkain pelaaja avausottelusta lähtien. Lähes 40 kertaa torjunut Andersen piti Leafsin ottelussa taas kerran mukana isoilla ja oikea-aikaisilla torjunnoillaan.Jos video ei näy, katso se tästä.

Leafsilla oli mahdollisuus lyödä ottelusarja poikki ja edetä ensimmäistä kertaa pudotuspelien toiselle kierrokselle sitten kevään 2004, mutta kokenut Bruins otti tasapainoisen vierasesityksen jälkeen kolmannen kiinnityksen.

– Viimeisessä erässä Toronto tuli kovalla halulla ja sai kovia pyörityksiä ja hässäkkää aikaiseksi, mutta ei meillä mitään paniikkia ollut missään vaiheessa. Aika hyvin saimme pelattua lopussa niin, että ei tullut paljon katkoja ja kello juoksi. Saimme kiekkoja ulos ja heidän alueelle sisään, ja sitä kautta pidettyä flow päällä. Veteraanit hoitelivat vielä lopussa homman, Rask sanoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille.

– Tämä oli meiltä mielestäni ottelusarjan paras ottelu kokonaisuutena. Tunnetaso oli oikea ja keskityimme tekemään pienetkin asiat huolellisesti. Kamppailimme vahvasti ja teimme kiekon kanssa oikeita ratkaisuja, näki Rask, joka torjui 22 kertaa.

Bruins on ollut niskan päällä seiskapeleissä Leafsia vastaan 2010-luvulla. Vuoden 2013 seiskapelistä ei kannata mainita Torontossa edelleenkään yhtään mitään. Haavat ovat syvät. Bruins jyräsi myös vuosi sitten Leafsin yli seiskapelissä maalein 7-4.

Rask ei kuitenkaan näe merkittävää etua lähihistoriasta.

– En usko, että kummallakaan on henkistä yliotetta. Tämä on uusi kausi. Toki pelaamme samaa vastustajaa vastaan, mutta tämä on uusi ottelusarja. Täytyy elää hetkessä.

Sen Rask kuitenkin myönsi, että positiivisista kokemuksista ei ole ainakaan haittaa. Bruinsin kopissa on todistetusti rutiinia ja luonnetta.

– Meillä on seiskapelien kokemus yksilöinä ja tietenkin joukkueena. Ei sen kummempaa. Kuten tässä on toitotettu koko ajan, meidän pitää vain keskittyä siihen, että pelaamme parhaalla tasollamme. Jos pelaamme niin kuin pystymme, meillä on mahdollisuus voittaa kenet tahansa.

”Poika osaa ampua”

Kuudennen ottelun merkitys näkyi Toronton katukuvassa jo aamupäivällä.

Scotiabank Arenan ulkopuolella riitti kuhinaa jo pari tuntia ennen kello 15 paikallista aikaa alkanutta ottelua. Leafsin kannattajat kerääntyivät hyvissä ajoin parhaille paikoille areenan ulkopuolelle viritettyyn ulkoilmakatsomoon.

Areenan ulkona sekä käytävillä aisti, että edessä on normaalia isompi ottelu.

Toronto-mittarilla poikkeuksellisen äänekkään kotiyleisön eteen saapui hyvin latautunut kotijoukkue. Leafs oli hallitsevampi osapuoli ottelun alussa ja sai luotua painetta Bruinsin alueelle.

Leafs siirtyi johtoon juuri ennen avauserän puoliväliä, kun Morgan Riellyn lämäri viivasta yllätti Raskin. Juuri ennen maalia Bruinsin hyökkääjä Charlie Coyle teki tahattomasti liikkuvan maskin, mikä vaikeutti Raskia näkemästä kiekkoa.

Kotijoukkueen vahva alku vesittyi nopeasti kurittomaan jäähyyn, josta Bruinsin kliininen ylivoima rokotti armotta.

Bruinsin ykköstykit toivat vierasjoukkueen nopeasti tasoihin, kun Brad Marchand laukoi Patrice Bergeronin aloitusvoiton jälkeen kiekon helpohkosti ohi Frederik Andersenin.

Bruinsin ylivoima iski vielä kertaalleen ennen erätaukoa. Asialla taas Bruinsin ykköshepat. Vierasjoukkue sahasi aikansa Leafsin tempoilevaa neliötä puhki, ja lopulta Torey Krug napautti Bruinsin 2-1-johtoon.

Heikko alivoimapeli on ollut Leafsin perisynti läpi ottelusarjan.

Kun Bruins pääsi johtoon, Bruce Cassidyn suojatit pelasivat johtoasemassa kypsästi ja kärsivällisesti. Ero Leafsiin oli suuri. Kotijoukkueen pelaamiseen alkoi tulla viivettä, kun Bruins määräsi pelin virtausta.

Leafsin heikko oman alueen täyttö maksoi kolmannen takaiskumaalin toisessa erässä. Jake DeBrusk pääsi naulaamaan vapaasti vastaiskun päätteeksi 3-1-maalin lähietäisyydeltä.

Tuttuun tyyliin Leafs sai takaa-ajoasemassa kovan kirin aikaiseksi kolmannessa erässä, ja Bruins joutui puolustuskannalle.

Vahvaa ottelusarjaa pelaava Auston Matthews täräytti tarkalla rannelaukauksella Leafsin 2-3-kavennuksen kolmannen erän ensimmäiselle vitoselle.

Matthews on tehnyt nyt viisi maalia Raskin selän taakse neljään viime otteluun.

– Matthews ampuu todella nopeasti. Tuossa maalissa en kerennyt asettua paikoilleen, koska liikuin huonosti. Ei hänelle paljon tarvitse antaa tilaa, kun kiekko menee patjan ja tolpan välistä sisään. Tuollaiset ovat ilkeitä maaleja päästää, mutta pitää myös antaa vetäjälle krediittiä. Hyviä kuteja sieltä tulee. Poika osaa ampua, Rask totesi.

Seitsemäs ottelu pelataan Bostonissa tiistain ja keskiviikon välisenä Suomen aikaa.

Sunnuntain kierros:

Toronto-Boston 2-4 (1-2, 0-1, 1-1) B: Tuukka Rask 22/24 torjuntaa

Otteluvoitot 3-3

Vegas-San Jose ja. 1-2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1)

Otteluvoitot 3-3


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt