NHL

KalPasta NHL:n sensaatiojoukkueen luottomieheksi loikannut Alexandre Texier yllätti Sami Kapasen: ”Tulos olikin loistava”

Julkaistu:

NHL
Sami Kapanen kehuu entisen suojattinsa paneutumista pelin pieniin yksityiskohtiin.
Ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier pelasi vielä kuukausi sitten SM-liigaa KalPassa. Nyt hän on isossa roolissa Columbus Blue Jacketsissa, joka pudotti viime yönä NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella runkosarjavoittajan Tampa Bay Lightningin jatkosta.KalPan entinen päävalmentaja Sami Kapanen yllättyi positiivisesti ex-suojattinsa nousukiidosta.

– Onhan se pieni yllätys, Kapanen kertoi IS:lle puhelimitse.

– Tiedämme Texierin hyökkäyksellisen potentiaalin, itsekin havaitsin hänen kokonaisvaltaisen pelinsä kehittymisen.

Siirtomarkkinoilla mellastaneen Columbus Blue Jacketsin tilanne NHL:n runkosarjan lopulla oli niin kriittinen ja tiukka, että Kapanen uskoi Texierin pelaavan kevään farmiliigassa AHL:ssä.

– Tulos olikin loistava.

Seuraavalla kaudella HC Luganoa luotsaava Kapanen on seurannut ilolla Texierin otteita NHL:ssä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ranskalaisnuorukainen teki kaksi maalia, kun taas Tampa Bay Lightningin tähtihyökkääjä Nikita Kutsherov jäi nollille.

– Mielestäni isoin asia on se, että Texierissä näkee sen paneutumisen työntekoon ja kahden suunnan pelaamiseen. Luulen, että kenelläkään ei ollut missään vaiheessa epäilyksiä siitä, etteikö hänen hyökkäykselliset taitonsa riittäisi NHL:ssä pelaamiseen, Kapanen perustelee.

– Texier pelaa hyvällä itseluottamuksella ja kyllähän numerollinen onnistuminenkin auttaa, mutta sen taustalla on hyvää paneutumista karvaus -ja puolustuspeliin. Siellä on paljon hyviä pieniä yksityiskohtia, jotka ovat tällä hetkellä hallinnassa.