NHL

Aleksandr Ovetshkin hakkasi nuorta venäläispoikaa silmittömän raivon vallassa – ”Toivottavasti hän on kunnossa”

Julkaistu:

NHL
Aleksandr Ovetshkin oli tapellut edellisen kerran yhdeksän vuotta sitten.
Moni hierasi silmiään Suomen aikaa varhain tiistaiaamuna katsoessaan Carolina Hurricanesin ja Washington Capitalsin välisen pudotuspelisarjan kolmatta ottelua.

Capitalsin kapteeni, venäläistähti Aleksandr Ovetshkin pudotti hanskansa neljättä kertaa NHL-urallaan ja ensi kertaa sitten vuoden 2010.

Kunnian supertähden tanssipariksi sai yllättäen Hurricanesin 19-vuotias venäläistulokas Andrei Svetshnikov, jonka kanssa Ovetshkinilla, 33, oli ollut pientä vääntöä jo aiemmissakin peleissä.

Tappelusta muodostui kovin yksipuolinen näytös.

Yli 20 kiloa Svetshnikovia painavampi Ovetshkin ryhtyi takomaan nuorta maanmiestään raivon vallassa, ja jälki oli rumaa.

Ovetshkin tyrmäsi vastustajansa nopeasti, ja päänsä voimalla jäähän lyönyt sekava venäläispoika talutettiin hetkeä myöhemmin pukuhuoneeseen.

Svetshnikovin uhkarohkeus saattoi antaa Carolinalle lisävirtaa, sillä ottelu päättyi sen tyrmäävään 5–0-voittoon. Tappelun aikaan tilanne oli vasta 1–0. Voitolla Carolina kavensi ottelusarjan 1–2:een.

NHL:n kahdeksankertainen maalikuningas oli pelin jälkeen huolissaan tyrmäämänsä vastustajan voinnista.

– Toivon, että hän on kunnossa, Ovetshkin sanoi.

– En ole ahkera tappelija. Hän kysyi, mennäänkö. Vastasin, että mennään. Toivottavasti hän on kunnossa. En halua nähdä, että kaveri satuttaa itsensä tai muuta.

Video tappelusta:
Jos video ei näy, katso se tästä.

Svetshnikov ei palannut enää tappelun jälkeen kaukaloon. Hänen voinnistaan ei kuitenkaan tihkunut pudotuspelien hengen mukaisesti minkäänlaista tietoa ottelun jälkeen. Svetshnikovin ilmoitettiin ympäripyöreästi kärsivän ylävartalovammasta.

Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour kommentoi asiaa Sportsnetille.

– Svetshnikov on pelannut 90 peliä, eikä hän ole tapellut eläessään. Olen melko varma, että Ovie tiesi tämän.

– Ovie sanoi, että meidän kaveri haastoi hänet. Jos näin on, tilanne on eri. Videolta kuitenkin näkyy, että Ovie huitaisi häntä pari kertaa. Sitten Svech antoi takaisin. En tiedä, oliko siinä jotakin sananvaihtoa, mutta Ovie oli se kaveri, joka pudotti ensin hanskansa, Brind’Amour sanoi.

Tiistain aamujään yhteydessä Brind’Amour kertoi, että Svetshnikov oli viety sairaalaan tarkastettavaksi tappelun jälkeen, kuten mahdollisten aivotärähdystapausten toimintamenettelyyn kuuluu. Hänen mukaansa hyökkääjä vaikuttaa kuitenkin olevan kunnossa, mutta paluun kanssa ei kiirehditä.

Vuonna 2000 syntynyt Svetshnikov varattiin NHL:ään koko viime kesän draftin toisena pelaajana.

Sportsnetin mukaan hän oli saanut tavata ihailemansa Ovetshkinin vuosi sitten, kun Capitals jahtasi lopulta voittamaansa Stanley Cupia.

– On kunnia tavata hänet, Svetshnikov kertoi tuolloin.

Nyt kaksikon välit eivät vaikuttaneet enää kovin lämpimiltä.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Klo 18.22: Lisätty Brind’Amourin kommentit aamujäältä.

NHL:n pudotuspelit

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt