Video: Tuukka Rask jyrättiin rajusti – sama puolustaja ”suolasi” suomalaisvahdin: ”Tämä oli jo toinen kerta” - NHL - Ilta-Sanomat

Video: Tuukka Rask jyrättiin rajusti – sama puolustaja ”suolasi” suomalaisvahdin: ”Tämä oli jo toinen kerta”

Tuukka Rask jäi jyrän alle.

Julkaistu: 16.4.2019 8:40

Tuukka Rask koki kovia kolmannessa ottelussa Torontossa.

Tuukka Rask antoi torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta, kun Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs ottivat yhteen kolmannen kerran varhain tiistaiaamuna Torontossa.

Bruinsin 32-vuotias suomalaisvahti oli vahvassa vedossa, mutta edessä pelannut joukkue ei ollut vierasjäällä parhaimmillaan. Raskin 31 torjunnan iltapuhteesta huolimatta Leafs siirtyi 3–2-voitolla ottelusarjassa 2–1-johtoon.

– Tämä oli tiukka ja kova ottelu. Kumpikin joukkue pelasi kovaa ja oli fyysisiä. Aina kun siirrytään vierasjäälle, odotettavissa on, että kotijoukkue haluaa tehdä aloitteet ja viedä peliä. Siinä he onnistuivat. Selviydyimme avauserästä, mutta toisessa erässä Toronto sai luotua paremmin painetta ja myös tehtyä tulosta, Rask niputti ottelun jälkeen.

Ottelusarjan kolmas kohtaaminen oli huomattavasti edellistä ottelua kliinisempi.

Tempo oli kova, mutta ylilyönnit puuttuivat ja tuomarilinja tiukentui huomattavasti, mikä näytti suosivan paremmin Leafsia. Kotijoukkue pääsi hyödyntämään nopeuttaan paremmin ja paineistamaan Bruinsia, joka on joukkueista profiililtaan fyysisempi.

– Toronto pyrkii karvaamaan korkealta ja pääsemään pakkeihin kiinni, ja luoda sitä kautta kaaosta meidän maalillemme. Vastassa on nopea joukkue, joka pystyy pitkiin pystysyöttöihin ja luo vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä. Suurimmaksi osaksi olemme pystymme vastaamaan siihen aika hyvin. Meidän pitää vain jatkossa pystyä luomaan lisää tilaa vastahyökkäyksiin, Rask näki.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Rask koki ottelun toisessa erässä kovia, kun John Tavares ajautui voimalla päin suomalaisvahtia. Rask makasi jäässä tuskainen ilme kasvoillaan hetken aikaa, mutta hän pystyi jatkamaan ottelun loppuun.

– Osuma tuli suoraan niskaan. Niskan alueelta revähti varmaan joku lihas ja osui hermoon. Se veti käden tunnottomaksi 10–15 sekunniksi. En halunnut heti alkaa repiä, vaan otin ihan rauhassa ja odotin, että tunto palaa käteen, selvitti Rask.

Copy code

Jos video ei näy, katso se tästä.

Tavaresia tilanteesta on turha syyttää, sillä Bruinsin 21-vuotias puolustaja Charlie McAvoy työnsi Tavaresin Raskin päälle. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun McAvoy tarjosi ”kovuutta” tuuppaamalla vastustajan hyökkääjän oman veskarin päälle.

Tammikuussa McAvoy tuuppasi New York Rangersin tshekkihyökkääjä Filip Chytilin Raskin päälle tuhoisin seurauksin. Rask iski tilanteessa päänsä pahasti ja joutui sivuun aivotärähdyksen takia.

– Pitäisihän sen olla automaattista, etteivät omat pakit työnnä vastustajia päälle. Tämä oli jo toinen kerta McAvoylle. En tiedä onko kyse siitä, että hän on vielä nuori kaveri vai mitä. Ei noihin veskari voi varautua, koska keskittyminen on kiekossa, Rask korosti.

Tällä kertaa hän selvisi vähällä.

– Ei mennyt vintti pimeäksi tai mitään vastaavaa.

Tuukka Rask koki kovia.

Lehdistökatsomossa hämmästeltiin, miksi Rask sai jatkaa ottelua normaalisti kovan tällin jälkeen. Nykyisin NHL-halleissa on tarkkailijoita, joiden tehtävänä on pakottaa mahdollisen aivotärähdyksen saaneet pelaajat pukukopin puolelle aivotärähdystestiin.

Maalivahtien kohdalla kynnys vetää veskari jäältä sivuun testeihin näyttää kuitenkin olevan kenttäpelaajia korkeampi.

– Ei viimeksikään (Rangers-ottelussa) tullut mitään käskyä testiin, vaikka osuma tuli suoraan päähän. Silloin tärähti kunnolla. Ehkä se on kuitenkin parempi niin, että veskareita ei oteta niin helposti sivuun, Rask totesi.

– Kyllä sitä tuollaisissa tilanteissa kai tajuaa, onko sitä ihan sekaisin vai ei. Kuten tässä ottelussa. Ottaa hetken aikaa happea ja katsoo sen jälkeen, että pyöriikö päässä vai ei. Parempi se on mielestäni niin, ettei lähde suotta vastailemaan niihin testikysymyksiin ja toinen veskari joutuu kylmiltään maaliin. Se on vähän eri asia kuin kenttäpelaajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?