NHL

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho nousivat NHL:n suomalaislegendojen joukkoon

Julkaistu:

NHL
Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho rikkoivat komeat rajapyykit.
Teuvo Teräväinen rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan 70 pisteen rajan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ottelun ykköstähdeksi valittu Teräväinen oli pelipäällä ja iski tehot 1+2, kun Carolina Hurricanes murskasi Minnesota Wildin 5–1.

Myös Sebastian Aho saalisti komean rajapyykin. Yhden syöttöpisteen kerännyt Aho rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan 80 pisteen rajan. Aholla on nyt kasassa tehot 30+50=80.

Aho on vasta historian kuudes suomalainen, joka on rikkonut 80 pisteen rajan. Tällä kaudella rajapyykin rikkoivat myös Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen.

Muut ”kasariluokan” pelaajat ovat Jari Kurri, Teemu Selänne ja Olli Jokinen.

Teräväisestä tuli puolestaan tämän kauden neljäs suomalainen, joka on rikkonut 70 pisteen rajan. Ennen Teräväistä 70 pisteen klubiin nousivat Rantanen, Barkov ja Aho.
  • Katso kierroksen suomalaiskooste alla olevalta videolta
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

NHL-historiassa 70 pisteen rajan on rikkonut yhteensä nyt 16 pelaajaa.

Tällä kaudella rajapyykin rikkoneiden pelaajien lisäksi 70 pistettä yhden kauden aikana ovat rikkoneet Kurri, Selänne, Jokinen, Christian Ruuttu, Saku Koivu, Mikko Koivu, Reijo Ruotsalainen, Ilkka Sinisalo, Esa Tikkanen, Petri Skriko, Mikko Mäkelä ja Patrik Laine.

Uransa parasta kautta pelaava Teräväinen on tehnyt 74 ottelussa 19+51=70 pistettä.

Teräväinen saalisti syöttöpisteet Hurricanesin avausmaaliin sekä 3–1-maaliin. Teräväisen jälkimmäinen alustus oli häikäisevää seurattavaa.
Teräväinen iski kauden 19. maalinsa päätöserän puolivälissä.

Voitolla Hurricanes vankisti asemaansa ensimmäisellä villi kortti -paikalla. Hurricanesilla on kasassa 89 pistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt