Kova ennustus Kaapo Kakosta – nostettiin koko NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi - NHL - Ilta-Sanomat

Kova ennustus Kaapo Kakosta – nostettiin koko NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi

Kaapo Kakko varataan aikaisin tulevan kesän varaustilaisuudessa.

Julkaistu: 13.3.2019 23:05

Sportsnet arvioi Kaapo Kakon NHL:n kesän 2019 varaustilaisuuden ykköspelaajaksi.

NHL:ssä pudotuspelitkin ovat vielä kuukauden päässä ja mestaruuskannu nousee ilmaan vasta noin kolmen kuukauden kuluttua, mutta spekulaatiot kesän varaustilaisuudesta käyvät kuumina.

Suomalaispelaajat ovat viime vuosina olleet hyvästä syystä kovassa huudossa varaustilaisuudessa. Viime vuonna Montreal Canadiens huusi Jesperi Kotkaniemen nimen koko tilaisuuden kolmantena. Vuotta aiemmin Dallas otti samalla vuorolla Miro Heiskasen. 2016 viiden kärjessä oli peräti kolme suomalaista: Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi.

Tulevan kesän kuumin nimi saattaa olla Turun Palloseuran Kaapo Kakko. 18-vuotias Kakko on ollut ilmiömäinen kuluvan kauden SM-liigassa: 21 maalia 44 ottelussa.

Pohjois-Amerikassa jenkkisentteri Jack Hughes on keikkunut pitkään tarkkailijoiden listojen ykkösnimenä, mutta keskiviikkona Sportsnet nosti Kakon oman listansa kärkeen.

– Patrik Laine ja Jesperi Kotkaniemi loivat tietä samantyylisillä urapoluilla. Jotkut uskovat, että Kakko voisi pelata sentterinä, ja jos ensimmäisenä varaava seura uskoo niin, hän saattaa hyvinkin ohittaa Hughesin, sivustolla arvioidaan.

Hughesin ohittaminen olisi mille tahansa seuralle iso riski, mutta Kakon kuluva kausi on kääntänyt päitä.

– Hän pelaa erittäin hyvässä ammattilaissarjassa, ja se on hyväksi todistettu polku (mm. Aleksander Barkov, Patrik Laine...). Tämä nostaa hänen osakkeitaan.

Suomalaispelaajaa ei ole koskaan varattu NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana.

Muutama muukin suomalainen löytyy listalta. Tamperelainen, Kanadan juniorisarjoissa pelaaja Lassi Thomson rankataan sijalle 28, Lukon Ville Heinola on 31:s.

– Saa paljon vastuuta SM-liigassa, pelaaminen kokonaisvaltaisesti vahvaa ja tuottanut viime aikoina tehojakin, sivusto kuvailee Heinolaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?