NHL

Mikko Rantanen paljastaa erityispiirteen maagisesta 100:n pisteen jahdistaan: ”Meillä on oma pieni kisa menossa”

Julkaistu:

NHL
Mikko Rantasen pitäisi pelata jäljellä olevat 13 ottelua vain ripauksen yli piste per peli -tahdissa yltääkseen 100 pisteen haamurajaan.
NHL:stä ei löydy toista joukkuetta, joka olisi yhtä riippuvainen ykkösketjustaan kuin Colorado Avalanche.

Nathan MacKinnonin johtama ketju, laidoilla Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog, on ollut toista kautta putkeen kaikki kaikessa Avalanchelle.

Ilman tulivoimaista superketjua Avalanchen haaveet pudotuspeleistä olisi haudattu jo kauan aikaa sitten.

Avalanche taistelee elämästä ja kuolemasta, kun NHL:n runkosarja on taittunut loppusuoralle. Joukkue on läntisessä konferenssissa kahden pisteen päässä viimeisestä villi kortti -paikasta, kiitos kovaa jälkeä tekevien kärkihyökkääjien.

– Huiliviikon jälkeen oli vaikeampaa niin joukkueella kuin itsellänikin. Pelaaminen ei tuntunut hyvältä, mutta viime kierroksilla olemme pelanneet paremmin ja pelaajien itseluottamus on kasvanut, sanoi Rantanen.

– Nyt pelataan isoja pelejä joka ilta. Onneksi meillä on kerran vielä vastassa monta joukkuetta, jotka kisaavat samoista paikoista kuin me. Siinäkin mielessä kaikki on omissa käsissä.

Avalanche joutuu pärjäämään kovan loppurutistuksen ilman kapteeni Landeskogia, sillä ruotsalaishyökkääjä on kuusi viikkoa sivussa ylävartalovamman takia.

– ”Landy” on iso menetys. Hän on kapteeni ja todella tärkeä pelaaja meille, mutta ei auta itku markkinoilla. Nyt pitää nousta muiden esille, painotti Rantanen.


Landeskogin poissaolo nostaa entisestään Rantasen ja MacKinnonin roolia. Päävalmentaja Jared Bednar onkin joutunut kikkailemaan hyökkäysketjujaan viime otteluissa, jotta tulivoima jakaantuisi tasaisemmin.

Rantanen on osoittanut, että hän pystyy kantamaan myös ketjua mainiosti ilman MacKinnonia.

– Siinä tulee myös itselle näyttämisen halua, että pystymme pelaamaan myös erillään MacKinnonin kanssa. Ollaan pelattu mielestäni Carl Söderbergin kanssa hyvin yhteen viime peleissä, ja sitä kautta on jaettu vähän vastuuta.

Rantanen dominoi tällä hetkellä kaikkia merkittäviä suomalaistilastoja NHL:ssä. TPS:n kasvatti löytyy ykkössijalta suomalaisten piste-, maali-, ylivoimamaali- ja syöttöpörssin kärjestä.
Rantasesta tuli lauantain kierroksella kauden ensimmäinen suomalainen, joka rikkoi 30 maalin rajapyykin.

Samalla 22-vuotias laitahyökkääjä liittyi nimekkääseen joukkoon. Rantasesta tuli NHL-historian 11:s suomalaispelaaja, joka on tehnyt vähintään 30 maalia yhden kauden aikana.


Rantanen on keikkunut koko kauden NHL:n pistepörssin kärkikahinoissa. Tällä hetkellä raamikas taitohyökkääjä komeilee pörssin seitsemäntenä tehoilla 30+56=86.

Maagisen 100 pisteen rajan rikkomiseen ei vaadita ihmeitä.

Rantasen pitäisi pelata jäljellä olevat 13 ottelua vain ripauksen yli piste per peli -tahdissa.

– Pistepörssiä tulee seurattua jonkin verran nyt loppukaudella. Nikita Kutsherov on tainnut karata muilta sen verran pahasti, että häntä tuskin kukaan enää saa kiinni, mutta yritän tietenkin auttaa joukkuettani myös pisteiden kautta.

– Meillä on myös MacKinnonin kanssa oma pieni kisa menossa, että kumpi sijoittuu paremmin, Rantanen paljasti.

MacKinnon on sunnuntaina pelatun kierroksen jälkeen viidentenä NHL:n pistepörssissä saldolla 35+52=87 – eli vain pisteen Rantasta edellä. Pörssikärki Kutsherov on tehnyt 33+77=110 pistettä.

Ota kantaa

Kuka on paras suomalainen NHL:ssä kaudella 2018–19?

Sebastian Aho 32% Aleksander Barkov 24% Mikael Granlund 1% Kasperi Kapanen 1% Mikko Koskinen 1% Patrik Laine 2% Teuvo Teräväinen 1% Mikko Rantanen 38% Pekka Rinne 1% Joku muu, kuka? 1%
Ääniä yhteensä 11299

Mikko Rantanen

Syntynyt: Nousiaisissa 29.10.1996.

Pituus ja paino: 192 cm, 88 kg.

Kasvattajaseura: TPS.

Kätisyys: Left.

Poimintoja uralta: NHL:ssa: 234 ottelua (79+129=208). Leijonissa 33 ottelua (9+17=26). Nuorten maailmanmestari 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt