NHL

Kasperi Kapanen ihastuttaa NHL:ssä – asiantuntijat arvioivat, että tämä on vasta alkua huippu-uralle

Julkaistu:

nhl
Toronton suomalaishyökkääjä pelaa uransa parasta kautta NHL:ssä. Kysyimme asiantuntijoilta, mikä tekee Kasperi Kapasesta hyvän pelaajan.
Viime kaudella Kasperi Kapanen sai kasaan 38 NHL-ottelussa 9 pistettä, kun nyt 66 ottelun jälkeen nopealla taitohyökkääjällä on kasassa jo 42 pistettä.

Kapasen tasosta kertoo se, että esimerkiksi Winnipeg Jetsin maalitykillä Patrik Laineella on vain tehopiste enemmän kasassa.

Ilta-Sanomat kysyi asiantuntijoilta, miksi viime vuosina AHL:n ja NHL:n väliä seilannut 22-vuotias savolaishyökkääjä on niin kovassa vedossa juuri nyt.

”Pää kestänyt kovaakin koulua”

Rauman Lukon nykyinen päävalmentaja Pekka Virta valmensi Kapasta KalPassa kaudella 2014–15. Virran mielestä etenkin sisukkuus on tehnyt Kapasesta menestyvän pelaajan.

– Pää on kestänyt aika kovaakin koulua, mitä hän sai farmikäyntien kautta, Virta perustelee.


Kapanen pelasi kolmesta aiemmasta Pohjois-Amerikan kaudestaan suurimman osan Maple Leafsin farmijoukkueessa Toronto Marliesissa.

– Olen ilokseni huomannut, että Kapanen on vakiinnuttanut pelipaikkansa ylhäällä. Se tarkoittaa sitä, että häneltä on lupa odottaa yhä parempia kausia jatkossa.

Virran mukaan Kapanen on onnistunut pitämään kiinni NHL:ssä pelityylinsä vahvuuksista: juonikkuudesta, vaarallisuudesta ja yllätyksellisyydestä.

– Kapanen ei ole saavuttanut vielä huippua pelaajana, ei sinne päinkään. Tulemme näkemään pitkän NHL-uran.

Rohkea laitahyökkääjä

Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntijan Ismo Lehkosen mielestä Kapasella on riittävästi eritasoisia sarjapelejä alla edustustasolla, jotta hän alkaa olemaan valmis koviinkin ympyröihin.

– Tällä hetkellä Kapanen tekee illasta toiseen niin ali -ja ylivoimalla kuin tasaviisikoin juuri niitä ratkaisuja, joita pelin tilanteet kulloinkin vaativat, Lehkonen analysoi.

Kapanen pelaa tällä hetkellä Toronton kakkosketjussa, jota johtaa vuoden 2016 NHL:n ykkösvaraus Auston Matthews.


Kapasen sopimus Toronton kanssa päättyy tähän kauteen. Lehkosen mielestä kolmannen polven huippuhyökkääjästä on tullut Toronton päävalmentajalle Mike Babcockille niin tärkeä pelaaja, ettei hänestä haluta luopua seuraavana kesänä.

– Ennen ”Kassu” luuli, että hänet hyväksytään vain silloin, kun hän tekee pisteitä, mutta muillakin asioilla kaukalossa on merkitystä.

Mitä enemmän Kapanen on tehnyt pelin kannalta oikeita asioita, sitä suuremmaksi hänen roolinsa Torontossa on kasvanut.

Seuraavaksi Lehkonen haluaisi Kapasen kestävyystason vielä kestävämmäksi – että tämä jaksaisi painaa kaukalossa täydet 60 minuuttia.

– Se on Kapasen pelaamisessa isoin kehitettävä osa. Kaikki muut osa-alueet hänellä alkavat olla aika tikissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt