NHL

Kasperi Kapanen yllätti ja pudotti hanskat – ”Välillä noita sattuu kun v*****aa”

Julkaistu:

NHL
Kasperi Kapanen on tehnyt itsestään tärkeän pelaajan Torontolle.
Kasperi Kapanen on rikkonut useita ennätyksiään tällä kaudella NHL:ssä. Toronto Maple Leafsin luottohyökkääjien joukkoon murtautunut Kapanen on murskannut muun muassa maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli uuden ”ennätyksen” aika, kun Kapanen pudotti hanskat ensimmäistä kertaa urallaan 5–2-kotivoitossa Buffalo Sabresia vastaan.

Kapanen tulistui toisen erän puolivälissä ja otti lyhyen, mutta intensiivisen nujakan Sabresin hyökkääjä Evan Rodriguesin kanssa. Kaksikko jatkoi välien selvittelyä verbaalisesti vielä jäähyaitiossa.

– Olen häntä vastaan ottanut hieman yhteen ennenkin. Meillä oli koko ajan pelin aikana jotain pientä, ja lopulta hän otti kiekon minulta pois vihellyksen jälkeen, enkä ollut siinä vaiheessa kovin hyvällä päällä, Kapanen selvitti Ilta-Sanomille ottelun jälkeen.

– Siitä se vain syntyi. Tuollaisia sattuu välillä. Ihan kiva saada höyryjä välillä ulos.

Leafsin kopissa tiedetään tasan tarkkaan, miten tulisieluinen pelaaja Kapanen. Nuori suomalainen ei pidä kynttilää vakan alla – varsinkaan tällä kaudella, kun hän on noussut ydinporukkaan mukaan.

– Hänellä on paljon paloa kehossaan, me tiedämme sen. Hän pelaa kovalla energialla, joten välillä tulee hetkiä, kun hän pääsee vastustajien iho alle helposti. Hän on kaveri, joka ei arkaile mennä tilanteisiin ja olla fyysinen. Hän on ollut loistava tänä vuonna, ja on hienoa, että meillä on hänet joukkueessamme, kehui Leafsin paras pistemies Mitch Marner.

Leafsin ja Sabresin kohtaamiset ovat olleet viime kaudesta lähtien erityisen lämpöisiä, eikä lauantain kapina ollut poikkeus. Sabresin nousu pohjamudista lähemmäs keskikastia on nostanut myös lämpötilaa paikallisvihollisten välisissä kohtaamisissa.

– Buffalo on meille tavallaan se rivalry. Näitä pelejä on hauska pelata. Varsinkin lauantai-iltana kotona Torontossa. Tänään oli aika kuuma peli, jota oli hauska pelata ja varmaan myös hauska katsoa, Kapanen sanoi.

Kapanen, 22, ei ole perheensä ainoa, joka on pudottanut hanskat NHL:ssä. Sami Kapanen tunnettiin tulisieluisena kilpailijana, josta löytyi myös ärhäkämpikin puoli.

Poikansa tavoin erittäin nopeana hyökkääjänä tunnettu Sami Kapanen pudotti hanskat neljä kertaa 12 kautta kestäneellä NHL-urallaan.

– Ai niin monta kertaa? No, on tässä vielä aikaa päästä tasoihin. Pelaamme Montrealia vastaan vielä moneen kertaan. Tällä kaudella on ainakin yksi ottelu vielä heitä vastaan jäljellä. Katsotaan mitä siinä tapahtuu, Kapanen virnisti.

– En tietenkään lähde hakemaan mitään myllyjä koskaan, mutta välillä noita vain sattuu pelissä kun v*****aa. Samalla myös osoittaa muille, että pystyy tarvittaessa puolustamaan jos tarve vaatii.

Nyrkkien heiluttaminen ja pullistelu jäällä ei ole Kapasen kiekkoperheen vahvuusaluetta. Katso video tilanteesta alta:

Sami Kapanen teki komealla NHL-urallaan 831 runkosarjaottelussa 189 maalia ja 458 pistettä. Parhaalla kaudellaan (2001–02) hän teki 27 maalia ja 69 pistettä.

Kasperi Kapanen on vasta uransa alussa, mutta NHL:n nopeimpiin pelaajiin kuuluva laitahyökkääjä on näyttänyt tällä kaudella, että potentiaalia samanlaisiin lukemiin löytyy.

Auston Matthewsin ketjussa viilettävä Kapanen on tikannut tällä kaudella 65 ottelussa 19 maalia ja 41 pistettä. Nykyinen pistetahti enteilee 24 maalin ja 52 pisteen kautta.

Lauantain kierros:

Columbus-Edmonton 0-4 (0-1, 0-3, 0-1) C: Joonas Korpisalo 5/5 torjuntaa, E: Mikko Koskinen 30/30 torjuntaa
Los Angeles-Chicago 6-3 (3-1, 1-2, 2-0)
Boston-New Jersey 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) B: Tuukka Rask 20/20 torjuntaa
Toronto-Buffalo 5-2 (2-2, 2-0, 1-0)
Montreal-Pittsburgh 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)
Tampa Bay-Ottawa 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)
Florida-Carolina 3-4 ja (2-2, 0-0, 1-1, 0-1) F: Henrik Borgström 2+1, C: Sebastian Aho 1+0
St. Louis-Dallas 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
Arizona-Detroit 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Calgary-Minnesota 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt