NHL

NHL-tähti sai raivoisan vastaanoton paluuottelussaan – pilkkahuudot raikuivat jo alkulämmittelyssä

Julkaistu:

nhl
New York Islanders fanit ottivat Torontoon siirtyneen John Tavaresin hampaisiinsa.
On melkoista vähättelyä todeta, että New Yorkin Islandersin fanit eivät ole sulattaneet John Tavaresin lähtöä seurasta viime kesänä. Haavat ovat syvät.

Vapaana agenttina Toronto Maple Leafsiin siirtynyt Tavares pelasi ensimmäisen ottelun vanhassa kotiareenassa Islandersia vastaan varhain perjantaiaamuna. Islanders-fanien vastaanotto entiselle kapteenille oli raivoisa ja vihamielinen. Tavares oli katkerien ja äänekkäiden fanien hampaissa koko illan.

Ennen ottelua jotkut Islandersin fanit polttivat Tavaresin pelipaitoja. Sirkus jatkui ledendaarisen Nassau Coliseumin uumenissa.

Katsomosta löytyi lukemattomia eri kylttejä, joissa Tavaresia haukuttiin Juudakseksi, käärmeeksi ja petturiksi.

Eräs katsoja heitti alkulämmittelyn aluksi muovisen käärmeen jäälle Tavaresin viereen. Alkulämmittelyn päätteeksi yksi katsoja heitti Tavaresin Islanders-pelipaidan kohti jäältä poistuvaa Tavaresia.

Ottelun aikana Islandersin fanit pitivät mieletöntä meteliä alkusekunneista asti. Yleisö aloitti buuaamisen joka kerta, kun Tavares astui jäälle. Buuauskonsertti koveni, kun Tavares koski kiekkoon.

Äänekkäät ”me emme tarvitse sinua” ja ”p**sereikä” -huudot tärisyttivät Coliseumin rakenteita tasaisin väliajoin ottelun aikana.Tavares suhtautui raivoisaan buuauskonserttiin ja pilkkahuutoihin kylmänviileästi. Kanadalaissentteri ei näyttänyt reagoivan ulkoisesti millään tavalla verbaaliseen paineeseen, jollaista harvoin näkee NHL:ssä.

– En voi vaikuttaa itse siihen, miten ihmiset reagoivat ja mitä he ajattelevat minusta. Yritän vain kohdella tätä kuin mitä tahansa ottelua. Oli tietenkin erilaista palata tänne. Tämä paikka merkitsee minulle paljon, mutta nyt keskityn auttamaan Maple Leafsia voittamaan, Tavares kommentoi ennen tunteikasta ottelua.

Pitkään odotettu ottelu oli Islandersin ja heidän faniensa suurta juhlaa, sillä se murskasi Leafsin 6-1.

Pahasti jyrän alle jäänyttä Leafsia kuritti muun muassa Valtteri Filppula, joka teki toisessa erässä kauden 13. maalinsa. Leo Komarov keräsi maaliin syöttöpisteen.

Voitto pitää Islandersin Metropolien divisioonan kärkipaikalla. Barry Trotzin luotsaama yllättäjäjoukkue on kerännyt 63 ottelussa 81 pistettä. Vertailun vuoksi: Leafsilla on 64 ottelussa 82 pistettä.

Islanders yritti pitää kynsin ja hampain kapteenistaan kiinni, mutta Tavares halusi mittauttaa arvonsa vapailla markkinoilla. Leafs solmi Tavaresin kanssa viime heinäkuun 1. päivänä seitsemän vuoden ja 77 miljoonan dollarin sopimuksen.

Tavares pelasi ennen tätä kautta koko NHL-uransa Islandersissa, joka varasi hänet kesän 2009 varaustilaisuuden ykkösvuorolla. Tavares pelasi Islandersissa 669 runkosarjaottelua (272+349=621 pistettä) ja 24 pudotuspeliä (11+11=22 pistettä). Tällä kaudella 28-vuotias hyökkääjä on tehnyt 68 (36+32) pistettä.