NHL

Aleksander Barkovin seurakaverille kova saavutus – on nyt NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalivahti

Julkaistu:

Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin ykkösvahti Roberto Luongo torjui viime yönä 4–3-jatkoaikavoiton Colorado Avalanchesta ja nousi kolmanneksi NHL:n kaikkien aikojen voittotilastossa.
Voitto oli 39-vuotiaalle Roberto Luongolle NHL-uran 485:s. Nyt Luongolla on kaikista NHL-historian maalivahdeista kolmanneksi eniten torjuttuja voittoja. Hän ohitti Ed Belfourin, joka voitti Stanley Cupin Dallas Starsissa keväällä 1999.
Luongon edellä ovat enää Patrick Roy ja Martin Brodeur.

Luongo aloitti NHL-uransa New York Islandersissa kaudella 1999–2000. Hänet kaupattiin seuraavaksi kaudeksi Panthersiin. Luongo pelasi vuosina 2006–2014 Vancouver Canucksissa, kunnes palasi takaisin Floridaan.

Patrick Roy on NHL:n kaikkien aikojen voittotilastossa toisena 551 voitolla. Roy edusti Montreal Canadiensia ja Colorado Avalanchea, ja hän voitti molemmissa seuroissa kaksi Stanley Cupia.

Martin Brodeur pitää edelleen hallussaan voittotilaston ykköspaikkaa 691 voitolla. Brodeur edusti sekä New Jersey Devilsiä että St.Louis Bluesia. Brodeur pitää hallussaan myös NHL-maalivahtien ottelumääräennätystä ja nollapeliennätystä. Devilsissä Brodeur voitti kolme Stanley Cupia ja hänet palkittiin neljä kertaa parhaalle maalivahdille myönnettävällä Vezina Trophy-palkinnolla.