NHL

Kasperi Kapanen hurmaa Torontossa – legendaarinen tuuletus hämmentää: ”Media tykkää tarttua tuollaisiin”

Julkaistu:

NHL
Kasperi Kapanen rikkoi 40 pisteen rajan yön kierroksella.
Kasperi Kapasella kulkee. Toronto Maple Leafsin 22-vuotias suomalaishyökkääjä oli jälleen yksi kaukalon hahmoista, kun Leafs kaatoi kotonaan alavireisen Buffalo Sabresin 5–3.

Ottelun kakkostähtenä loistanut Kapanen iski ottelussa tehot 1+1. Kapanen avasi pistesaldonsa toisen erän alussa, kun hän alusti Auston Matthewsin kauden 30. maalin.

Kapanen viimeisteli lopulta päätöslukemat alivoimalla. Kaava oli tuttu: viileä viimeistely läpiajosta.

– Luojan kiitos hän onnistui. Hän oli pahalla tuulella aiemmin, kun paikkoja on riittänyt, mutta hän ei ole pystynyt tekemään niistä maaleja, naurahti Matthews ottelun jälkeen.

Katso video maalista alta:

Kapanen rikkoi samalla ensimmäistä kertaa NHL:ssä 40 pisteen rajan. Vikkeläjalkainen kuopiolainen on tehnyt 62 ottelussa 19+21=40 pistettä.

– On ollut aika paljon paikkoja ja kiekot ovat osuneet tolppiin, mutta ei tässä mitään hätää ole ollut. Jos ei tulisi paikkoja, silloin voisi jo huolestua. Itseluottamus on kova tällä hetkellä. Olen näyttänyt kauden alusta asti, että pystyn pelaamaan top9-hyökkääjänä, Kapanen sanoi.

Matthews ja Kapanen ovat muodostaneet tuhoisan tutkaparin viime viikkoina. Kymmeneen viime otteluun Kapanen on tikannut tehot 4+6. Saman jakson aikana ainoastaan Matthews (7+5) on tehnyt Leafsin pelaajista enemmän pisteitä.

– Matthewsin kanssa ei ole hirveän vaikea pelata. Todella taitava pelaaja, joka näkee hyvin kentän ja antaa hyviä syöttöjä. Hänelle kun antaa kiekon, niin se uppoaa usein maaliin. Hänellä on aikamoinen rannari. Kaiken kaikkiaan todella tasainen pelaaja, kehui Kapanen ketjukaveriaan.


Samaa voi sanoa Kapasesta tällä hetkellä. Kapanen on noussut Mike Babcockin luottopelaajaksi, joka hurmaa kannattajia nopeudellaan, monipuolisuudellaan ja työmoraalillaan.

Ja mikä tärkeintä, tulosta on myös tullut. Kapanen on tehnyt tasaisesti pisteitä tasakentällisin. Saldolla 15+20=35 hän on Leafsin viidenneksi tehokkain pelaaja tasakentällisin.

– Oma ja koko ketjun peli tuntuu toimivan tällä hetkellä. Kemiat ovat kohdillaan. Pidämme kiekosta vahvasti kiinni ja tehdään hyvin peliä. Omassa päädyssä on vielä vähän parannettavaa, mutta kyllä se siitä, Kapanen kertoi.

Kapasesta huokuu rentous ja vankkumaton itseluottamus. Tämä näkyy kaikessa tekemisessä. Hän on ottanut oman paikkansa kivikovasta joukkueesta ja kuuluu Leafsin luottopelaajiin kevään kannujahdissa.

– Kovasti on tullut tehtyä töitä ja grindattua AHL:ssä ennen tätä. Välillä on menty kotiin ja rikottu esineitä ja oltu pahalla päällä, mutta nyt tuntuu hyvältä, että kova työ palkitaan. Nautin pelaamisesta.

Vapautuneisuus näkyy nykyisin muun muassa voitto-ottelujen jälkeen. Kapanen on ottanut viime aikoina tavaksi juhlistaa voittoa Timo Nummelinin tunnetuksi tekemällä viulutuuletuksella jäällä, mikä on herättänyt huomiota ja ihmetystä myös kanadalaismediassa.

– Joskus näin HPK:ssa jonkun tekevän saman tuuletuksen. Tällä kaudella näin Instagram-videolta, kun Mikko (Rantanen) teki saman tuuletuksen Coloradossa. Päätin heittää samanlaisen. Torontossa media tykkää tarttua tuollaisiin, naureskeli Kapanen.

– Katsotaan nyt jos alamme voittaa pelejä putkeen, niin pitää jatkaa viulua.

Katso viime yön suomalaiskooste alta:


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt