NHL

Kasperi Kapanen pelaa uransa parasta lätkää – mestarivalmentaja ylistää: ”Malliesimerkki”

Julkaistu:

NHL
Kasperi Kapanen on noussut Toronton luottohyökkääjien joukkoon.
Kasperi Kapanen lähti kauteen Toronto Maple Leafsin nelosketjun pelaajana, mutta William Nylanderin sopimuskiista syyskaudella avasi näyttöpaikan kärkiketjusta. 22-vuotias kuopiolainen ei ole katsonut sen jälkeen taakseen.

Kautta on pelattu lähes viisi kuukautta, mutta Kapanen on pystynyt pitämään tasonsa, ja viime kierroksilla jopa nostamaan profiiliaan.

Energisen ja väsymättömän pelityylin lisäksi Kapasen tavaramerkiksi on muodostunut tällä kaudella kypärän alta hulmuava takatukka, joka on saanut varsin kirjavaa palautetta Leafsin kopissa pitkin kautta.

Tällä viikolla jäällä on viilettänyt erinäköinen suomalaishyökkääjä.

– Nyt oli hyvä aika käydä parturissa. Tukka näytti hyvältä kypärä päässä, kun takatukka hulmusi luistellessa, mutta muuten se ei näyttänyt enää hyvältä. Nyt olen paljon nopeampi, Kapanen velmuili ennen lauantain kotiottelua Montreal Canadiensia vastaan.

Takatukalla tai ilman, homma toimii ja putki kulkee.

Kapanen oli 6-3-voitossa Canadiensia vastaan jälleen tutun energinen ja pelirohkea. Ylärimaa kertaalleen kolistellut Kapanen kruunasi väkevän iltapuhteensa ottelun lopussa, kun hän alusti epäitsekkäästi 5-3-maalin tyhjiin. Herkkutarjoilusta sai nauttia Andreas Johnsson.

Katso lauantain NHL-pelikierroksen suomalaiskooste:Jos video ei näy, katso se tästä.

Kapanen pelaa uransa parasta ja tehokkainta kautta. 61 ottelun jälkeen kasassa on nuoren NHL-uran ennätystehot 18+20=38.

Kapanen on ollut yksi Leafsin tasaisimmista ja tehokkaimmista pelaajista helmikuussa. Seitsemässä viime ottelussa Kapanen on tehnyt tehot 3+4. Ainoastaan tutkapari Auston Matthews (5+5) on iskenyt saman jakson aikana enemmän pisteitä.

Matthewsin ja Kapasen yhteispeli on hioutunut kauden edetessä entistä harmonisemmaksi, minkä takia päävalmentaja Mike Babcock ei ole halunnut rikkoa kaksikkoa, vaikka aiemmilta kausilta tuttu tutkapari Nylander olisi nyt tarjolla oikeaan laitaan.

– Olemme pystyneet pelaamaan viime aikoina aika tasaisesti, vaikka pelitahti on ollut kova ja olemme reissanneet paljon. Ketju on löytänyt hyvän kemian, niin siinä on siistiä pelata, Kapanen sanoi.

Matthews ja Kapanen täydentävät mainiosti toisiaan, sillä 21-vuotias amerikkalaissentteri on yksi NHL:n parhaita ja taidokkaimpia pelaajia pitämään kiekkoa ja tekemään itselleen tilaa yllättävillä harhautuksilla.

Kapanen on sarjan nopeajalkaisimpia pelaajia, joka osaa irrottautua sähäkästi vartijoistaan ja tekemään itselleen salamannopeasti tilaa isolla jäällä.

Matthewsin ja Kapasen kanssa samassa ketjussa on pelannut suurimman osan kaudesta konkarihyökkääjä Patrick Marleau, mutta Babcock teki muutoksen ketjuun aiemmin tällä viikolla.

Babcock ei halunnut rikkoa Matthews-Kapanen-tutkaparia, joten toiselle laidalle siirtyi tulokashyökkääjä Johnsson. Canadiensia vastaan kolmikko oli yksi Leafsin näkyvimmistä.

Kapasesta on kasvanut tällä kaudella todellinen Babcockin luottopelaaja, mikä näkyy myös roolissa ja jääajassa.

– Kapanen on malliesimerkki siitä, miten nuori lahjakkuus tuodaan NHL:ään. Pidimme häntä AHL:ssä jopa liian kauan, mikä varmasti turhautti häntä. Pidimme kuitenkin häntä alhaalla niin pitkään, että hän oli valmis olemaan kunnon jääkiekkoilija. Kun lopulta nostimme hänet ylös, hän oli sitä, Babcock kehui.

– Hän on itsevarma, hänellä on swaggeria, hän on vahva ja nopea, laukoo paljon, tappaa jäähyjä ja pelaa ylivoimaa silloin kun tarvitsee. Hän on hyödyllinen pelaaja ja hyvä jätkä. Hän pitää itseään hyvänä pelaajana, mikä on myös totta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt