NHL

Mikko Rantanen iski voittomaalin murskajaisissa – Patrik Laineen sysimusta putki jatkuu

Julkaistu:

NHL
Patrik Laineen ja Winnipegin syöksykierre sai jatkoa yön kierroksella.
Mikko Rantanen sai kaivattuja onnistumisia keskiviikon kierroksella, kun Colorado Avalanche jatkoi Winnipeg Jetsin alamäkeä ottamalla murskaavan 7–1-kotivoiton.

Viime kierroksilla tehottomasti pelannut Rantanen katkaisi kuuden ottelun maalittoman putken toisessa erässä. Yhden syöttöpisteen kuudessa edellisessä ottelussa kerännyt Rantanen teki Avalanchen 2–0-voittomaalin.

Maali oli Rantaselle kauden 25:s. Samalla hän siirtyi jakamaan suomalaisten maalipörssin kärkipaikkaa Patrik Laineen kanssa.

Laineen maaliton putki venyi Avalanchea vastaan 15 ottelun mittaiseksi, mikä on myös hänen uransa pisin kuiva putki. Edellisen kerran tamperelaishyökkääjä venytti maaliverkkoa yli kuukausi sitten 13. tammikuuta.

Laine katkaisi kuitenkin neljän ottelun pisteettömän putken, kun hän sai kakkossyötön Kyle Connorin 1–4-kavennusmaaliin päätöserässä. Laine on tehnyt 60 ottelussa 25+12=37 pistettä.

Rantanen jatkaa NHL:n selvästi tehokkaimpana suomalaisena. TPS:n kasvatti on pistepörssin seitsemäntenä tehoilla 25+52=77.

Avalanche voitti Jetsin toisen kerran vajaan viikon sisään, kun se haki 4–1-vierasvoiton Winnipegistä. Tätä ennen Avalanche hävisi kahdeksan ottelua peräkkäin.

Tuorein voitto nosti Avalanchen viimeiselle villi kortti -paikalle läntisessä konferenssissa. Jets on edelleen Keskisen divisioonan ykkösenä, mutta joukkue on nyt hävinnyt kahdeksasta viime ottelusta kuusi.

Avalanchella on ollut myös vaikeuksia viime viikkoina. Tulokset eivät ole olleet toivottuja, mikä näkyi myös Jets-ottelun ketjukoostumuksissa.

Päävalmentaja Jared Bednar rikkoi Nathan MacKinnonin ykkösnyrkin palasiksi. Bednar ripotteli kaikki kolme, Rantasen, MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin eri ketjuihin ottelun avauserässä.

Keskiviikon kierros:

Detroit-Chicago 4-5 ja (1-3, 0-1, 3-0, 0-1)
Colorado-Winnipeg 7-1 (0-0, 2-0, 5-1) C: Mikko Rantanen 1+0, W: Patrik Laine 0+1
Calgary-NY Islanders 4–2 (2–0, 0–1, 2–1)
Vegas–Boston 2–3 rl (1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt