NHL

Kommentti: Patrik Laine on vain yksi Winnipeg Jetsin ongelmista

Julkaistu:

Kommentti
Winnipeg Jets näyttää tällä hetkellä kaikkea muuta kuin uskottavalta mestarisuosikilta, kirjoittaa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä.

Winnipeg Jets keikkuu läntisen konferenssin kärkikahinoissa ja voittoprosentti pyörii yli 60:n. Jets menee ilman muuta pudotuspeleihin, mutta tällä hetkellä Jets näyttää kaikkea muuta kuin uskottavalta Stanley Cupia jahtaavalta joukkueelta.

Tähdistötauon jälkeen trendi on ollut laskeva. Jets lähti tauolle Keskisen divisioonan piikkipaikalta. Voittoprosentti oli yli 66, jolla ollaan sarjan kärkipaikoilla.

Tähdistötauon jälkeen Jetsin voittoprosentti on pyörinyt alle 50:n. Ensimmäisestä 11:stä ottelusta joukkue voitti vain viisi. Voittoprosentti on laskenut 64:n prosentin tuntumaan.

Kuten päävalmentaja Paul Maurice totesi viime viikonlopun Ottawa Senatorsille kärsityn tappion jälkeen, ongelmia on lähes jokaisella osa-alueella.


Viisikkotasolla Jetsin peli repeilee ihmeellisen paljon, vaikka kautta on pelattu lähes viisi kuukautta. Loukkaantumiset ovat moukaroineet puolustusta, mutta tämä ei voi olla tekosyy sille, että puolustuspelin rakenne ei ole kunnossa.

Viime viikkoina Jetsin nuottaan on tehty 3,4 maalia ottelua kohti, mikä on tuhoisa lukema, sillä samaan aikaan myös hyökkäyspeli sakkaa. Jetsin paljon puhutusta tulivoimasta ei ole paljon nähtävissä juuri nyt.

Suomessa ja Pohjois-Amerikassa on keskitytty yksinomaan ihmettelemään ja ruoskimaan Patrik Laineen tehottomuutta. Kylmä tosiasia toki on, että Laine on vetänyt vihkoon tulosjohtamisen osalta hämmentävän pitkään.

Laineelta odotetaan huomattavasti enemmän, mutta samaa voi sanoa monesta muustakin Jetsin ydinpelaajasta.

Tähdistötauon jälkeen Jetsin paras koostumus on ollut nelosketju. Andrew Copp, Brendan Lemieux ja Mason Appleton ovat tuoneet energiaa ja yllättäen myös tehoja monena iltana, kun samaan aikaan kärkipelaajat vaeltavat varjoissa.

Ykkössentteri Mark Scheifele on takonut mallikelpoisesti tulosta, mutta esimerkiksi kapteeni Blake Wheelerin pelaaminen ei ole ollut totutulla tasolla.

Wheeler on mikkokoivumaisen jämäkkä raivojohtaja, mutta jenkkihyökkääjän on näytettävä parempaa esimerkkiä nimenomaan tulosjohtamisen osalta.

Jetsin materiaali on laadukas, mutta tällä hetkellä alisuorittajia on aivan liikaa.

Winnipegissä kannattajat toivovat kädet ristissä Senatorsin tähtihyökkääjä Mark Stonen saapumista ennen siirtotakarajaa, mutta oleellisempaa on saada nykyisestä rosterista enemmän irti.

Jets ei mene kahta kierrosta pidemmälle pelkästään Scheifelen johtamalla ykkösketjulla. Taustalta on tultava tulitukea enemmän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt